foomatic-rip pegs the CPU when printing PDF file

Bug #530207 reported by Boris Burtin on 2010-03-01
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
evince (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: evince

When I print the KQED program guide from March, 2010, the printing process hangs. I did some troubleshooting and found out that pages 1-7 print just fine, but page 8 causes foomatic-rip to use 100% CPU. From what I can tell, the job never gets to the printer, because the "data" light doesn't start blinking. I'm using Ubuntu 9.10 with an HP LaserJet 4050N.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Mon Mar 1 10:17:52 2010
DistroRelease: Ubuntu 9.10
ExecutablePath: /usr/bin/evince
InstallationMedia: Ubuntu 9.10 "Karmic Koala" - Release i386 (20091028.5)
KernLog:

NonfreeKernelModules: wl
Package: evince 2.28.1-0ubuntu1.2
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-19.56-generic
SourcePackage: evince
Uname: Linux 2.6.31-19-generic i686

Boris Burtin (boris-burtin) wrote :
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Is this reproducible with Lucid? Please test and provide us of feedback about it, Thanks in advance.

Changed in evince (Ubuntu):
status: New → Incomplete
importance: Undecided → Low
Boris Burtin (boris-burtin) wrote :

Sorry, I don't have Lucid installed. I use Ubuntu for work, so I'd rather not risk upgrading to a beta release. Maybe someone else that's already running Lucid can try printing page 8 of the PDF that's attached to this bug?

Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

no worries, let's leave it as new in case that someone else is able to reproduce/confirm the issue, thanks Boris.

Changed in evince (Ubuntu):
status: Incomplete → New
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

Thanks for the report, it has been some time without any response or feedback in this bug report and we are wondering if this is still an issue for you with the latest release of Ubuntu the Natty Narwhal, May you please test with that version and comment back if you're still having or not the issue? Please have a look at http://www.ubuntu.com/download to know how to install that version.Thanks in advance.

Changed in evince (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Boris Burtin (boris-burtin) wrote :

I haven't seen this problem in 10.10.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for evince (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in evince (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers