Evince with beamer multimedia: video content covers slides

Bug #1821298 reported by Giampiero Salvi on 2019-03-22
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
evince (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Hi,
I have been using beamer and the multimedia package for many years to play video and audio content in my slides. Until now, the only free viewer that could display the material that I am aware of was Okular. However, since Ubuntu 18.04, okular has become extremely unstable with continuous crashes, so I have given another try to Evince.

Evince can display the videos just fine, but unfortunately, when the video ends, the last frame remains on top of any new slide covering the slide material. I believe this should be an easy fix. There must be some cleaning up that needs to be done at the end of the video, or when the slide is changed that is clearly not performed. For example, if I play the video and at the same time change slide, the video continues to play on top.

I am using
Ubuntu 18.04.1
Evince 3.28.4
texlive 2017.20180305-1
kernel 4.15.0-46-generic

affects: poppler (Ubuntu) → evince (Ubuntu)
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

Thank you for your bug report. Could you add a file example to the bug?

Changed in evince (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete
Changed in evince (Ubuntu):
status: Incomplete → New
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

It sounds a bit similar to https://gitlab.gnome.org/GNOME/evince/issues/1021 upstream

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.