eog hangs on opening corrupt svgz file

Bug #794138 reported by harrydb on 2011-06-07
24
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Eye of GNOME
Fix Released
Medium
eog (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: eog

I am getting *a lot* of eog crashes on small png (and some ppm) images. Shotwell and the gimp have not given me problems so far.
Sometimes the same image does load.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: eog 2.32.1-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-8.42-generic 2.6.38.2
Uname: Linux 2.6.38-8-generic x86_64
Architecture: amd64
AssertionMessage: *** glibc detected *** eog: malloc(): memory corruption: 0x00007fee18032db0 ***
CrashCounter: 1
Date: Tue Jun 7 18:22:15 2011
ExecutablePath: /usr/bin/eog
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha amd64 (20101122)
ProcCmdline: eog usernamepng/1-0001.png
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/bash
 PATH=(custom, user)
 LC_MESSAGES=en_US.utf8
 LANG=nl_NL.utf8
 LANGUAGE=en_US:en
Signal: 6
SourcePackage: eog
StacktraceTop:
 raise () from /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6
 abort () from /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6
 ?? () from /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6
 ?? () from /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6
 calloc () from /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6
Title: eog assert failure: *** glibc detected *** eog: malloc(): memory corruption: 0x00007fee18032db0 ***
UpgradeStatus: Upgraded to natty on 2011-04-29 (39 days ago)
UserGroups: adm admin cdrom dialout lpadmin plugdev sambashare src video

harrydb (harrydeboer) wrote :

StacktraceTop:
 raise (sig=6) at ../nptl/sysdeps/unix/sysv/linux/raise.c:64
 abort () at abort.c:92
 __libc_message (do_abort=2, fmt=0x7fee289f0400 "*** glibc detected *** %s: %s: 0x%s ***\n") at ../sysdeps/unix/sysv/linux/libc_fatal.c:189
 malloc_printerr (av=0x7fee18000020, bytes=<value optimized out>) at malloc.c:6283
 _int_malloc (av=0x7fee18000020, bytes=<value optimized out>) at malloc.c:4396

Changed in eog (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
tags: removed: need-amd64-retrace

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Please try to obtain a valgrind log following the instructions at https://wiki.ubuntu.com/Valgrind and attach the file to the bug report. This will greatly help us in tracking down your problem. May you also attach that image to the report so we can also test with it ? Thanks in advance.

visibility: private → public
Changed in eog (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for eog (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in eog (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
Ryan Kitty (gothickitty93) wrote :

(Cross - Post from Bug #834376 )

I could not reproduce this issue correctly to obtain a valgrind report. When this issue happened, I opened the file with eog, i didn't open eog, then open the file within it. When I open the file within eog (during the attached valgrind session) i get this "<small>Error domain 1 code 4 on line 1 column 1 of file:///home/gothickitty93/Downloads/ed_title.svgz: Start tag expected, '<' not found
</small>"

Changed in eog (Ubuntu):
status: Expired → New
Ryan Kitty (gothickitty93) wrote :
Vadim Rutkovsky (roignac) wrote :
summary: - eog assert failure: *** glibc detected *** eog: malloc(): memory
- corruption: 0x00007fee18032db0 ***
+ eog hangs on opening corrupt svgz file
Changed in eog (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in eog:
importance: Unknown → Medium
status: Unknown → New
Changed in eog:
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.