empathy does not connect when cisco vpn is on

Bug #719632 reported by Sayantan Das on 2011-02-15
20
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
empathy (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hi, I am on Ubuntu 10.10 amd64 and I connect to my office network using cisco vpn (vpnc). Once the vpn is connected, I add an automatic configuration script to the network proxy and apply it system wide. This allows all the browsers and evolution mail client to connect to the internet but empathy does not connect to any chat account.
I am able to connect to all chat accounts from web messengers like meebo and trillian.
My request would be to add a network preference section in empathy to allow adding automatic configuration scripts.

Thanks

PS: I think even Gwibber does not connect to the internet when vpnc is connected.

description: updated
description: updated
Robert Roth (evfool) on 2011-02-16
affects: ubuntu → empathy (Ubuntu)
ward (ward-pong) wrote :

I am seeing this as well with 2.34.0-0ubuntu3.1 using an openvpn tunnel. The reason appears to be a bug in the Empathy client - it is sending traffic over the vpn tunnel with the wrong (local) source IP address.

Marcus Malcom (malcomm) wrote :

I am seeing this issue on 11.10 (Oneiric) as well, Empathy version: 3.2.0. I would really like to use Empathy, but this is a show stopper for me. Any updates?

Bilal Shahid (s9iper1) wrote :

Thank you for taking time in filing the bug to make ubuntu better.
please attach the auth-client log with the bug report?
you can get it from help==> debugg menu

Changed in empathy (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Sayantan Das (sayantan13) wrote :

Hi,

I think it put this bug was reported almost a year back. I was in a different organisation. Currently I am able to use empathy with cisco vpn.

Thanks

Marcus Malcom (malcomm) wrote :

Attaching my debug output. Empathy using a SIP connection via cisco Anyconnect VPN is not working. Please note: I have confirmed that Empathy works just fine when I am on the local network.

Bilal Shahid (s9iper1) on 2011-12-22
Changed in empathy (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
ward (ward-pong) wrote :

Seriously, this is a real bug. I see it with openvpn. See my comment.

Changed in empathy (Ubuntu):
status: Invalid → New
Bilal Shahid (s9iper1) on 2011-12-22
Changed in empathy (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Marcus Malcom (malcomm) wrote :

Any updates on this? This would be "really" nice to have.

Ryan Weddle (weddle) wrote :

I am seeing this same bug as well, when trying to connect with Empathy (under Ubuntu 12.04) via SIP to a Cisco VCS server over Cisco ipsec VPN. Confirmed with a wireshark capture that the SIP REGISTER requests are going out with the local LAN address instead of the tunnel source address.

Bilal Shahid (s9iper1) wrote :

thanks for the info we need the latest debug log for this please attach the mission control log file with the bug report while reproducing it.. thanks

Changed in empathy (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for empathy (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in empathy (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers