emacs command htmlize-buffer does not work properly with emacs23

Bug #494326 reported by jans
16
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
emacs-goodies-el (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: emacs-goodies-el

Debugger entered--Lisp error: (error "Invalid face" red)
  internal-get-lisp-face-attribute(red :foreground nil)
  face-attribute(red :foreground nil t)
  face-foreground(red nil t)
  htmlize-face-color-internal(red t)
  htmlize-face-foreground(red)
  htmlize-face-to-fstruct(red)
  htmlize-make-face-map(((variable-pitch (:foreground "red")) link red :foreground fixed-pitch (:height 0.8) (:foreground "cyan") default (:foreground "red") variable-pitch (:slant oblique)))
  htmlize-buffer-1()
  htmlize-buffer()
  call-interactively(htmlize-buffer t nil)
  execute-extended-command(nil)
  call-interactively(execute-extended-command nil nil)

ProblemType: Bug
Architecture: amd64
Date: Wed Dec 9 00:30:36 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
Package: emacs-goodies-el 30.3-1ubuntu1
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-16.52-server
SourcePackage: emacs-goodies-el
Uname: Linux 2.6.31-16-server x86_64

Revision history for this message
jans (jans) wrote :
Revision history for this message
era (era) wrote :

http://www.emacswiki.org/emacs/Htmlize has some notes and a patch which might help against this problem. Excerpt: "In Emacs 23, face properties have changed a bit, so use the patched version (still compatible with older Emacsen)". There are also various suggestions for workarounds (use HtmlFontify instead, etc).

summary: - emacs command htmlize-buffer does not work
+ emacs command htmlize-buffer does not work properly with emacs23
Changed in emacs-goodies-el (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
status: New → Triaged
importance: Medium → High
Revision history for this message
Peter S Galbraith (psg) wrote :

I tried it on emacs-goodies-el's debian/changelog file and it worked for me (on Debian sid)

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers