Ubuntu

Lubuntu alternate CD fails to eject when installation is complete

Reported by Erick Brunzell on 2012-03-28
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
debian-installer (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I'm testing the Lubuntu alternate i386 20120328 iso and when the installation is complete the CD is not ejected and I'm not prompted to remove disc, close tray, etc. I repeated this twice to be sure.

I just tried the 20120327.1 Xubuntu alternate image and it's fine. I didn't have time to test yesterdays 20120327 Lubuntu image and I see Ubuntu is still on 20120327.1 but I also didn't test it.

This alone would not require a rebuild, that is we could address it in the release notes, but we may also have a false crash report regarding pcmanfm ............. still investigating.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: debian-installer (not installed)
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-20.33-generic 3.2.12
Uname: Linux 3.2.0-20-generic i686
ApportVersion: 1.95-0ubuntu1
Architecture: i386
Date: Wed Mar 28 08:53:17 2012
InstallationMedia: Lubuntu 12.04 "Precise Pangolin" - Beta i386 (20120328)
MachineType: IDOT ID-PCM7E PC2500
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-20-generic root=UUID=f41232ad-23d7-400e-99ad-75e3cc12c307 ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: debian-installer
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 09/26/2006
dmi.bios.vendor: Phoenix Technologies, LTD
dmi.bios.version: 6.00 PG
dmi.board.name: ID-PCM7E PC2500
dmi.board.vendor: IDOT
dmi.board.version: 1.x
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: IDOT
dmi.chassis.version: 1.x
dmi.modalias: dmi:bvnPhoenixTechnologies,LTD:bvr6.00PG:bd09/26/2006:svnIDOT:pnID-PCM7EPC2500:pvr1.x:rvnIDOT:rnID-PCM7EPC2500:rvr1.x:cvnIDOT:ct3:cvr1.x:
dmi.product.name: ID-PCM7E PC2500
dmi.product.version: 1.x
dmi.sys.vendor: IDOT

Erick Brunzell (lbsolost) wrote :
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/967165

tags: added: iso-testing

Installing on Pentium 4 PC (onboard VGA) works as expected: CD auto-ejected, message informs about "first run after installation". This is checked twice with installations from lubuntu precise beta 2 alternate .iso of 20120328. test cases dri-001 & dwi-001.
G

Erick Brunzell (lbsolost) wrote :

Thanks George. I'll do some retesting either later today or tomorrow to rule out operator error (who me) or a hardware problem. It's not a critical problem anyway because you can easily just select Boot from first hard disc from the boot menu when the system reboots in case anyone does encounter this.

Odd thing though, I'd tested 20120327 i386 Ubuntu and it was fine, then after seeing this with 20120328 I repeated the test and still no auto-eject. Then I tested Xubuntu 20120327.1 and it was fine.

Erick Brunzell (lbsolost) wrote :

I'm marking this invalid for two reasons:

(1) George tested the same image and it was OK.

(2) I integrity tested this image on the same machine that produced the disc and the test failed, retested integrity on the box where I encountered this error and it passed, so I appear to have some hardware problems :^(

Changed in debian-installer (Ubuntu):
status: New → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers