Lucid Ubuntu Studio Alternate i386 No network interfaces detected

Bug #507578 reported by Marjo F. Mercado on 2010-01-14
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
debian-installer (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: debian-installer

Ubuntu Studio Alternate i386 HW detection claims that No network interfaces are detected on a EeePC with wired and wireless devices.
Build 20100114
Release 10.04

tags: added: iso-testing
Colin Watson (cjwatson) wrote :

Are there any logs you can give me (the installer syslog, if you can extract it)?

What network devices does this system have? Please quote the PCI IDs if you can.

Changed in debian-installer (Ubuntu):
status: New → Incomplete

Attached installer syslog.

Attached lspci output

alex.2 (c-tamburrino) wrote :

I have the same problem.
I was trying to install ubuntu 10.04 beta2 alternate amd64. (the icon of the installer from the desktop version crashes as soon as i start it).
My computer is toshiba portege r500-12r, with wired, wifi, umts network cards. With ubuntu 9.10, all the three work fine.
The 10.04 installer says "No network interfaces detected".
If I go on with the installation, i can install ubuntu and when i boot it, it detects only the wifi and the umts network cards.

alex.2 (c-tamburrino) wrote :

Ok, problem solved.
I don't know why, the wired network was disabled in bios.
I enabled it, now all works fine.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for debian-installer (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in debian-installer (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers