lpd://user@host:/queue URLs no longer work

Bug #826958 reported by Jonathan Reed
14
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
cups (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

In Lucid, I could specify a printer with a URI of something like lpd://username@hostname/queuename. This no longer works in Natty (to the point that system-config-printer prevents you from typing the @, and the CUPS web interface just clobbers everything between the protocol and the hostname when reading the URI). This is in direct conflict with http://localhost:631/help/network.html which explicitly says that lpd://user@host/queue URLs are supposed to work.

Revision history for this message
Jiri Popelka (jpopelka) wrote :

The system-config-printer problem has been fixed upstream (commit 423539bd9).

Revision history for this message
Jonathan Reed (jdreed) wrote :

Glad to hear s-c-p has been fixed. However, since CUPS clobbers the URL anyway, I don't think it'll help.

Revision history for this message
Till Kamppeter (till-kamppeter) wrote :

In system-config-printer as it comes with Oneiric (1.3.6) it is no problem to enter '@' and ':' in the host name field for LPD printers and in the "Enter URI" input field. I Have tried

lpd://till:till@192.168.2.106/

in enter URI, selected a driver, and let system-config-printer generate the queue and this URI actually appeared in /etc/cups/printers.conf. And the printer actually prints.

So at least for Oneiric this bug is fixed.

Changed in cups (Ubuntu):
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers