cups-backend-bjnp not working

Bug #1193094 reported by Robbie Williamson on 2013-06-20
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
cups-bjnp (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Raring
Undecided
Unassigned

Bug Description

I tried adding my printer (MX700) to my mother's newly installed 13.04 machine and it didn't work. The system printer application failed to locate the printer on the network. I manually added the printer uri and the system would communicate with the printer, but printing would fail before ever starting...with some odd backend communications error in the cups-error log.

I then went and installed the older version built for raring out of my ppa (robbiew/cups-bjnp) and the system discovered the network printer just fine and printed. I had to return the laptop to my mother, but my Saucy installed system has the same old cups-bjnp package which works...I can probably recreate and attach logs, but only willing to do it if someone wants to actively debug this. Otherwise, I'll just stay on my ppa build.

Changed in cups-bjnp (Ubuntu Raring):
status: New → Confirmed
Changed in cups-bjnp (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Rolf Leggewie (r0lf) wrote :

raring has seen the end of its life and is no longer receiving any updates. Marking the raring task for this ticket as "Won't Fix".

Changed in cups-bjnp (Ubuntu Raring):
status: Confirmed → Won't Fix

I just ran into this bug yesterday using

dpkg.log:2015-06-01 22:46:00 status installed cups-backend-bjnp:amd64 1.2-2

in

$ lsb_release -r && uname -r
Release: 15.04
3.19.0-20-generic
$

Will this issue be resolved for Vivid?
Are there any workarounds?

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers