cream does not launch latex-suite

Bug #81374 reported by palbarra
4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
cream (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: cream

my box is (K)ubuntu Edgy 6.10 (also happened with Dapper)

gvim 7, cream and latex-suite are installed from Ubuntu repositories.

latex-suite works perfectly in gvim: menus appears when .tex file is opened (or created).
However, when cream opens (or creates) a .tex file latex-suite menus does not appears...

I have checked in a Windows box that cream works with latex-suite.
I have also checked in the cream-general mail list

http://<email address hidden>/msg00106.html

that cream and latex-suite do work together for other users in Windows *and* in Debian/Sid

Revision history for this message
maddoxflower (maddoxflower) wrote :

Same problem on my Dapper machine using gvim 7.0.35, cream 0.38, and vim-latexsuite 0.20041219. Menus appear in gvim but not in cream.

Revision history for this message
Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. You reported this bug a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering is this still an issue for you? Can you try with latest Ubuntu release? Thanks in advance.

Changed in cream:
status: New → Incomplete
Revision history for this message
palbarra (pedro-albarran) wrote :

Dear Jean-Baptiste,

the problems persist in my machine with Kubuntu 8.04, Cream 0.39 and Vim version: 7.1.138.

Actually just a few weeks ago, I discovered a workound: if I download the .tar.gz from the VIM-LaTeX web site and install it as describe there in ~/.vim, then Vim-LaTeX menus are available in Cream.

So it seems to me that the problems are related with the .deb for Vim-LaTeX, which is installed in the /usr/share/vim tree (instead of the home tgree) and does not provide the proper link or access to the Vim-LaTeX plugin for Cream.

Revision history for this message
Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :

Confirmed in latest Ubuntu dev release - Intrepid Ibex.

Changed in cream:
status: Incomplete → Confirmed
Revision history for this message
Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :

It's clearly an issue with system wide add-ons installation.

The latex add-on is enabled in vim but not cream when it is installed system wide ( sudo vim-addons -w install latex-suite )
The latex add-on is enabled for both vim and cream when it is installed only for the user ( vim-addons install latex-suite )

This not only happens with latex-suite but with other plugins too (test done with cvsmenu)

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers