start osk at login only works with at-spi on in gnome-at-properties

Bug #65937 reported by Chris Jones on 2006-10-13
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
control-center (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

It is possible to tick the start on-screen keyboard at login box without the Enable assistive technologies button checked.

However, the osk will only be launched at login when the assistive technologies button is checked.

One fix would be to put the .desktop file for the osk in .config/autostart instead of adding it's name to the exec_ats list in gconf.

A simpler work-around would be to gray out the start osk at login box when the enable AT box is not checked. Neither gok nor onboard however need at-spi to run.

Henrik Nilsen Omma (henrik) wrote :

Targeted for 6.10. Please apply the second patch to just gray out the start osk box.

Changed in control-center:
importance: Undecided → Medium
status: Unconfirmed → Confirmed
Chris Jones (tortoise) wrote :

Sorry, a backup file got caught in that last diff

Sebastien Bacher (seb128) wrote :

Thank you for the path, fixed with that upload:

 control-center (1:2.16.1-0ubuntu4) edgy; urgency=low
 .
   * debian/patches/34_at_properties_onboard_and_new_interface.patch:
     - make the osk option active only when at-spi is active,
       patch update by Chris Jones (Ubuntu: #65937)

Changed in control-center:
status: Confirmed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers