Corrupted display after switching to external monitor (1 active monitor)

Bug #808685 reported by Jean-Baptiste Lallement on 2011-07-11
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Unity
Invalid
Medium
Jay Taoko
compiz (Ubuntu)
Critical
Jay Taoko
Oneiric
Critical
Jay Taoko

Bug Description

TEST CASE:
Prerequisites:
On a laptop, reset monitor settings, and plug the monitor at the login screen

1. Log in
2. Launch the display manager
    $ gnome-control-center display
3. Activate the external monitor, disable the internal monitor and click on 'Apply'

Result:
Some area of the screen are black and windows dragged on it are invisible (see screenshot)

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.10
Package: compiz 1:0.9.4+bzr20110606-0ubuntu6
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0-3.4-generic 3.0.0-rc5
Uname: Linux 3.0-3-generic i686
Architecture: i386
CompizPlugins: [core,bailer,detection,composite,opengl,decor,mousepoll,vpswitch,regex,animation,snap,expo,move,compiztoolbox,place,grid,imgpng,gnomecompat,wall,ezoom,workarounds,staticswitcher,resize,fade,unitymtgrabhandles,scale,session,unityshell]
Date: Mon Jul 11 11:14:01 2011
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha i386 (20110209)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: compiz
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :
Changed in compiz (Ubuntu Oneiric):
importance: Undecided → High
assignee: nobody → Canonical Desktop Experience Team (canonical-dx-team)
tags: added: compiz-0.9
David Barth (dbarth) wrote :

Sam: do you have the HW to be able to reproduce the problem?

Changed in unity:
assignee: nobody → Sam Spilsbury (smspillaz)
importance: Undecided → Medium
status: New → Triaged
milestone: none → 4.4.0
David Barth (dbarth) on 2011-07-21
Changed in unity:
milestone: 4.4.0 → 4.6.0
milestone: 4.6.0 → 4.4.0
David Barth (dbarth) on 2011-07-21
Changed in compiz (Ubuntu Oneiric):
assignee: Canonical Desktop Experience Team (canonical-dx-team) → Sam Spilsbury (smspillaz)
Didier Roche (didrocks) on 2011-07-21
Changed in unity:
milestone: 4.4.0 → 4.6.0
Didier Roche (didrocks) on 2011-08-01
Changed in unity:
milestone: 4.6.0 → 4.8.0
David Barth (dbarth) on 2011-08-02
Changed in unity:
assignee: Sam Spilsbury (smspillaz) → Jay Taoko (jaytaoko)
Changed in compiz (Ubuntu Oneiric):
assignee: Sam Spilsbury (smspillaz) → Jay Taoko (jaytaoko)
Changed in compiz (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :

this is probably the same corruption seen on bug 824099 on intel.

Changed in compiz (Ubuntu Oneiric):
importance: High → Critical
milestone: none → ubuntu-11.10-beta-1
David Barth (dbarth) wrote :

I thought this bug was mostly an install issue? Is that still the case. If so, can this bug be marked closed, please. Thanks

Changed in unity:
milestone: 4.8.0 → 4.12.0
Martin Pitt (pitti) on 2011-08-31
Changed in compiz (Ubuntu):
milestone: ubuntu-11.10-beta-1 → ubuntu-11.10-beta-2
Didier Roche (didrocks) on 2011-09-01
Changed in unity:
milestone: 4.12.0 → 4.14.0
David Barth (dbarth) wrote :

If it's the same as bug 824099, then it's invalid. I'll mark it as such, but reopen if it's not the case.

Changed in compiz (Ubuntu Oneiric):
status: Confirmed → Invalid
Changed in unity:
status: Triaged → Invalid
Brad Figg (brad-figg) on 2011-09-02
tags: added: rls-mgr-o-tracking
Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :

Actually it is not the same than 824099 but it fixed, so far so good. Thanks.

tags: added: testcase
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers