Ubuntu

widget Layer doesn't hide on click as expected

Reported by GodNobody on 2011-03-29
32
This bug affects 6 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
compiz (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: compiz

I've worked with the widget Layer with several widgets (screenlets, gdesklets, opera widgets) but on all the widget layer doesn't hide on click.

So I think this is clearly a compiz issue in natty.

Thanks!

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: compiz 1:0.9.4git20110322-0ubuntu5
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-7.39-generic 2.6.38
Uname: Linux 2.6.38-7-generic x86_64
Architecture: amd64
CompizPlugins: [core,bailer,detection,composite,opengl,decor,vpswitch,move,resize,grid,gnomecompat,compiztoolbox,firepaint,place,widget,screenshot,dbus,session,ring,imgpng,regex,mousepoll,thumbnail,animation,animationaddon,wall,workarounds,wobbly,expo,fade,ezoom,scale,unityshell]
CompositorRunning: compiz
DRM.card0.LVDS.1:
 status: connected
 enabled: enabled
 dpms: On
 modes: 1366x768
 edid-base64: AP///////wAw5CwCAAAAAAATAQOAHRF4CtXVlllWjCcfUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBEhtWYFAAFjAgMDYAJqYQAAAZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA/gBMRyBEaXNwbGF5CiAgAAAA/gBMUDEzM1dIMS1UTEEyAAI=
DRM.card0.VGA.1:
 status: connected
 enabled: enabled
 dpms: On
 modes: 1920x1080 1600x1200 1680x1050 1280x1024 1280x1024 1440x900 1280x960 1280x800 1152x864 1024x768 1024x768 1024x768 832x624 800x600 800x600 800x600 800x600 640x480 640x480 640x480 640x480 720x400
 edid-base64: AP///////wBMLYQEMzJNQxoSAQMONCB4Ku6Ro1RMmSYPUFS/74BxT4EAgUCBgJUAqUCzAAEBGjaAoHA4H0AwIDUABiAgAAAaAAAA/QA4Sx5REQAKICAgICAgAAAA/ABTeW5jTWFzdGVyCiAgAAAA/wBIMUFLNTAwMDAwCiAgAFw=
DRM.card1.HDMI.A.1:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: On
 modes:
 edid-base64:
DRM.card1.LVDS.2:
 status: connected
 enabled: enabled
 dpms: On
 modes: 1366x768 1280x720 1152x768 1024x768 800x600 848x480 720x480 640x480
 edid-base64:
DRM.card1.VGA.2:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: On
 modes:
 edid-base64:
Date: Tue Mar 29 11:32:05 2011
DistUpgraded: Log time: 2011-03-25 09:13:38.161927
DistroCodename: natty
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 vboxhost, 4.0.4, 2.6.38-7-generic, x86_64: installed
 vboxhost, 4.0.4, 2.6.38-5-generic, x86_64: installed
GraphicsCard:
 Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0046] (rev 02) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:1433]
 ATI Technologies Inc Manhattan [Mobility Radeon HD 5000 Series] [1002:68e0] (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:1433]
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha amd64 (20110202)
InstallationMedia_: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha amd64 (20110202)
MachineType: Hewlett-Packard HP Pavilion dv3 Notebook PC
ProcEnviron:
 LANGUAGE=de_DE:de:en_GB:en
 LANG=de_DE.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38-7-generic root=UUID=d5aa55b6-2ef2-4230-bb34-6827e2e8c001 ro quiet splash vt.handoff=7
ProcVersionSignature_: Ubuntu 2.6.38-7.39-generic 2.6.38
Renderer: Unknown
SourcePackage: compiz
UpgradeStatus: Upgraded to natty on 2011-03-25 (4 days ago)
dmi.bios.date: 09/07/2010
dmi.bios.vendor: Hewlett-Packard
dmi.bios.version: F.16
dmi.board.asset.tag: Base Board Asset Tag
dmi.board.name: 1433
dmi.board.vendor: Hewlett-Packard
dmi.board.version: 58.23
dmi.chassis.asset.tag: CNU0201QJY
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Hewlett-Packard
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnHewlett-Packard:bvrF.16:bd09/07/2010:svnHewlett-Packard:pnHPPaviliondv3NotebookPC:pvr04A3100000203010000020000:rvnHewlett-Packard:rn1433:rvr58.23:cvnHewlett-Packard:ct10:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: HP Pavilion dv3 Notebook PC
dmi.product.version: 04A3100000203010000020000
dmi.sys.vendor: Hewlett-Packard
version.compiz: compiz 1:0.9.4git20110322-0ubuntu5
version.libdrm2: libdrm2 2.4.23-1ubuntu5
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 7.10.1-0ubuntu3
version.xserver-xorg: xserver-xorg 1:7.6~3ubuntu11
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.0-0ubuntu4
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.14.0-4ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20110107+b795ca6e-0ubuntu6

GodNobody (godnobody) wrote :
Omer Akram (om26er) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Please answer these questions:

* Is this reproducible?
* If so, what specific steps should we take to recreate this bug?

This will help us to find and resolve the problem.

Changed in compiz (Ubuntu):
status: New → Incomplete
GodNobody (godnobody) wrote :

This is very easy to reproduce,

just activate the compiz widget layer in CCM and activate the checkbox: "End widget Mode on click"

I think the easiest way to reproduce is with screenlets, since they are on the widget layer by default (without changing something in the "widget window" in the CCM).

No the widget layer should be ended by clicking somewhere but not any widget...that's not working.

Just to make clear the widget layer itself is working and all screenlets, gdesklets etc. are on the widget layer. But the layer itself doesn't end on click. On click nothing is happen but I can work with open windows just like the layer isn’t there.
The "grey" shade itself only disappear after a second click on F9.

Hope that helps.

Felix Martens (felix-martens) wrote :

You don't even need ay screenlets etc to reproduce, just activate the widget layer in ccm and check that under "Behaviour" "End Widget mode on Click" is checked. Now press F9 and there will bie a grey shade. Normally you should be able to exit by two ways, clicking somewhere or pressing F9. Since Natty only F9 is working.

Thanks for your help

Thanks for reporting this bug and any supporting documentation. Since this bug has enough information provided for a developer to begin work, I'm going to mark it as confirmed and let them handle it from here. Thanks for taking the time to make Ubuntu better!

Changed in compiz (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
status: Incomplete → Triaged
flyingfisch (flyingfisch) wrote :

I have exactly the same problem with precise. Has any progress been made on fixing this?

debili (karatedebili) wrote :

same here in 12.04; doesn't exit on click, only on F9.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers