compiz fails to launch and is not fully installable

Bug #740671 reported by Mathieu Comandon on 2011-03-23
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
compiz (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: compiz

while running an up to date natty install (for the purpose of testing the nvidia driver for the Xorg QA Team), compiz crashes on start.

Running compiz --replace says :
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'ccp'
compiz (core) - Error: Couldn't load plugin 'ccp'
(process:3126): GLib-CRITICAL **: g_source_unref: assertion `source != NULL' failed

I also noticed that compiz wasn't fully installable :
strider@astoria:~$ sudo apt-get install libcompizconfig0
...
The following packages have unmet dependencies:
 libcompizconfig0 : Depends: compiz-core-abiversion-20110224 but it is not installable
E: Broken packages

I suppose this packaging issue is likely to be fixed within the next hours but I need to add a bug number to a failed test in QA (and couldn't find a duplicate)

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: compiz (not installed)
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-7.38-generic-pae 2.6.38
Uname: Linux 2.6.38-7-generic-pae i686
NonfreeKernelModules: nvidia
.proc.driver.nvidia.gpus.0: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/0'
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 270.30 Fri Feb 25 14:34:41 PST 2011
 GCC version: gcc version 4.5.2 (Ubuntu/Linaro 4.5.2-6ubuntu5)
Architecture: i386
CompizPlugins: [core,bailer,detection,composite,opengl,decor,mousepoll,vpswitch,regex,animation,snap,expo,move,compiztoolbox,place,grid,imgpng,gnomecompat,wall,ezoom,workarounds,staticswitcher,resize,fade,unitymtgrabhandles,scale,session,unityshell]
CompositorRunning: None
Date: Wed Mar 23 03:48:23 2011
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: natty
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: nvidia-current, 270.30, 2.6.38-7-generic-pae, i686: installed
GraphicsCard:
 nVidia Corporation G94 [GeForce 9600 GT] [10de:0622] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Giga-byte Technology GV-NX96T512HP [1458:3481]
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha i386 (20110322.1)
InstallationMedia_: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha i386 (20110322.1)
JockeyStatus: xorg:nvidia_current - NVIDIA accelerated graphics driver (Proprietary, Enabled, In use)
MachineType: Gigabyte Technology Co., Ltd. EP45-UD3R
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38-7-generic-pae root=UUID=4cd7aa9b-d164-456f-a88a-3b4e0b3eb5cc ro quiet splash vt.handoff=7
ProcVersionSignature_: Ubuntu 2.6.38-7.38-generic-pae 2.6.38
Renderer: Unknown
SourcePackage: compiz
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 01/25/2010
dmi.bios.vendor: Award Software International, Inc.
dmi.bios.version: F12
dmi.board.name: EP45-UD3R
dmi.board.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.board.version: x.x
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.modalias: dmi:bvnAwardSoftwareInternational,Inc.:bvrF12:bd01/25/2010:svnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:pnEP45-UD3R:pvr:rvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:rnEP45-UD3R:rvrx.x:cvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:ct3:cvr:
dmi.product.name: EP45-UD3R
dmi.sys.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
version.compiz: compiz N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.23-1ubuntu5
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 7.10.1-0ubuntu3
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers N/A
version.xserver-xorg: xserver-xorg 1:7.6~3ubuntu11
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.0-0ubuntu4
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.14.0-4ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20110107+b795ca6e-0ubuntu6

Mathieu Comandon (strycore) wrote :
Didier Roche (didrocks) wrote :

Hey Mathieu,

Have you made a partial upgrade to get this state? The packaging doesn't allow that case to happen normally.

Can you please:
apt-cache policy compiz-core
apt-cache policy libcompizconfig0

and the, apt-cache show on them as well please.

Changed in compiz (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Mathieu Comandon (strycore) wrote :

yes I must have done a partial upgrade, anyway today's updates resolved everything as I expected I'll mark it as fix released.

Changed in compiz (Ubuntu):
status: Incomplete → Opinion
status: Opinion → Invalid
status: Invalid → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers