xterm does not paint its window or accept mouse clicks in compiz

Bug #694010 reported by Anders Kaseorg on 2010-12-24
26
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
compiz (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xterm

When I run xterm under compiz in natty, it never draws anything to its window; the contents of the window remain frozen at whatever was underneath the window when it started. Furthermore, it does not respond to mouse clicks; any mouse clicks to the window (including the title bar and border) get sent to the window below it.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: xterm 267-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.37-10.24-generic 2.6.37-rc6
Uname: Linux 2.6.37-10-generic x86_64
Architecture: amd64
DRM.card0.DP.1:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.DP.2:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.DP.3:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.HDMI.A.1:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.HDMI.A.2:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.HDMI.A.3:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
DRM.card0.LVDS.1:
 status: connected
 enabled: enabled
 dpms: On
 modes: 1920x1080 1920x1080
 edid-base64: AP///////wAwrrJAAAAAAAETAQOAIhN46iE1rVA3qiQRUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBTDaAgnA4MkA8MKoAWMEQAAAYPy2AgnA4MkA8MKoAWMEQAAAYAAAADwDRCTLRCSgbGQAGr1Y0AAAA/gBCMTU2SFcwMSBWNCAKANY=
DRM.card0.VGA.1:
 status: disconnected
 enabled: disabled
 dpms: Off
 modes:
 edid-base64:
Date: Thu Dec 23 22:18:24 2010
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: natty
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:

EcryptfsInUse: Yes
GraphicsCard: Subsystem: Lenovo Device [17aa:21d9]
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha amd64 (20101202)
MachineType: LENOVO 4313CTO
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.UTF-8
 LC_MESSAGES=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.37-10-generic root=/dev/mapper/fdisk-ubuntu ro vt.handoff=7 quiet splash
SourcePackage: xterm
dmi.bios.date: 10/26/2010
dmi.bios.vendor: LENOVO
dmi.bios.version: 6MET81WW (1.41 )
dmi.board.name: 4313CTO
dmi.board.vendor: LENOVO
dmi.board.version: Not Available
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: LENOVO
dmi.chassis.version: Not Available
dmi.modalias: dmi:bvnLENOVO:bvr6MET81WW(1.41):bd10/26/2010:svnLENOVO:pn4313CTO:pvrThinkPadT510:rvnLENOVO:rn4313CTO:rvrNotAvailable:cvnLENOVO:ct10:cvrNotAvailable:
dmi.product.name: 4313CTO
dmi.product.version: ThinkPad T510
dmi.sys.vendor: LENOVO
version.libdrm2: libdrm2 2.4.22-2ubuntu1
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 7.9+repack-1ubuntu3
version.xserver-xorg: xserver-xorg 1:7.5+6ubuntu4
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.13.2-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.13.901-2ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20100805+b96170a-0ubuntu1

Anders Kaseorg (andersk) wrote :

On Fri, 24 Dec 2010, Anders Kaseorg wrote:

> Public bug reported:
>
> Binary package hint: xterm

It's a bug in compiz, and was reported "here" a few months ago.

--
Thomas E. Dickey
http://invisible-island.net
ftp://invisible-island.net

Robert Hooker (sarvatt) on 2010-12-24
affects: xterm (Ubuntu) → compiz (Ubuntu)
Changed in compiz (Ubuntu):
status: New → Confirmed
tags: added: mago
Changed in compiz (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. We are sorry that we do not always have the capacity to look at all reported bugs in a timely manner. There have been many changes in Ubuntu since that time you reported the bug and your problem may have been fixed with some of the updates. It would help us a lot if you could test it on a currently supported Ubuntu version. When you test it and it is still an issue, kindly upload the updated logs by running apport-collect <bug #> and any other logs that are relevant for this particular issue.

Changed in compiz (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for compiz (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in compiz (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers