compiz crashed with SIGSEGV in g_closure_invoke()

Bug #1378121 reported by Roy Gilby on 2014-10-06
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
compiz (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

An error message appeared indicating that Compiz had crashed. The message appeared immediately after login. I don't know whether Compiz crashed during the previous "shutdown -h now", or whether Compiz crashed during start-up or login. There was no visible indication that COmpiz had crashed other than the apport message.

royg@royg-Galago-UltraPro:~$ lsb_release -rd
Description: Ubuntu Utopic Unicorn (development branch)
Release: 14.10

royg@royg-Galago-UltraPro:~$ apt-cache policy compiz
compiz:
  Installed: 1:0.9.12+14.10.20140918-0ubuntu1
  Candidate: 1:0.9.12+14.10.20140918-0ubuntu1
  Version table:
 *** 1:0.9.12+14.10.20140918-0ubuntu1 0
        500 http://au.archive.ubuntu.com/ubuntu/ utopic/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 14.10
Package: compiz-core 1:0.9.12+14.10.20140918-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.16.0-20.27-generic 3.16.3
Uname: Linux 3.16.0-20-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.14.7-0ubuntu3
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
CurrentDesktop: Unity
Date: Tue Oct 7 08:26:42 2014
Disassembly: => 0x0: Cannot access memory at address 0x0
DistUpgraded: 2014-10-07 07:22:30,237 WARNING ctrl-c press detected, user decided to pass it on: True
DistroCodename: utopic
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/compiz
GraphicsCard:
 Intel Corporation Crystal Well Integrated Graphics Controller [8086:0d26] (rev 08) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: CLEVO/KAPOK Computer Device [1558:7410]
InstallationDate: Installed on 2014-09-02 (34 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 14.04.1 LTS "Trusty Tahr" - Release amd64 (20140722.2)
MachineType: System76, Inc. Galago UltraPro
ProcCmdline: compiz
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANGUAGE=en_AU:en
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_AU.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.16.0-20-generic root=UUID=b72ccea1-3b10-4733-bf3f-f112a58af462 ro i915.disable_power_well=0 quiet splash vt.handoff=7
SegvAnalysis:
 Segfault happened at: 0x0: Cannot access memory at address 0x0
 PC (0x00000000) not located in a known VMA region (needed executable region)!
SegvReason: executing NULL VMA
Signal: 11
SourcePackage: compiz
StacktraceTop:
 ?? ()
 g_closure_invoke () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgobject-2.0.so.0
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgobject-2.0.so.0
 g_signal_emit_valist () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgobject-2.0.so.0
 g_signal_emit () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgobject-2.0.so.0
Title: compiz crashed with SIGSEGV in g_closure_invoke()
UpgradeStatus: Upgraded to utopic on 2014-10-06 (0 days ago)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
dmi.bios.date: 12/12/2013
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 4.6.5
dmi.board.asset.tag: Tag 12345
dmi.board.name: W740SU
dmi.board.vendor: Notebook
dmi.board.version: Not Applicable
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 9
dmi.chassis.vendor: Notebook
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr4.6.5:bd12/12/2013:svnSystem76,Inc.:pnGalagoUltraPro:pvrgalu1:rvnNotebook:rnW740SU:rvrNotApplicable:cvnNotebook:ct9:cvrN/A:
dmi.product.name: Galago UltraPro
dmi.product.version: galu1
dmi.sys.vendor: System76, Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.12+14.10.20140918-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.56-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 10.3.0-0ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 10.3.0-0ubuntu2
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.16.0-1ubuntu1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.0-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.4.0-2ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.914-1~exp1ubuntu3
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu2
xserver.bootTime: Tue Oct 7 08:26:36 2014
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 4413
 vendor AUO
xserver.version: 2:1.16.0-1ubuntu1

Roy Gilby (roy-gilbys) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1366351, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers