compiz crashed with SIGSEGV in g_closure_invoke()

Bug #1370709 reported by kaotiks@gmail.com on 2014-09-17
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
compiz (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Upon start up this error was received before any other screen was shown to me including the ability to use the mouse or hear any system sounds.

servant@The-Goddess:~$ lsb_release -rd
Description: Ubuntu Utopic Unicorn (development branch)
Release: 14.10

servant@The-Goddess:~$ apt-cache policy compiz
compiz:
  Installed: 1:0.9.12+14.10.20140812-0ubuntu1
  Candidate: 1:0.9.12+14.10.20140812-0ubuntu1
  Version table:
 *** 1:0.9.12+14.10.20140812-0ubuntu1 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ utopic/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 14.10
Package: compiz-core 1:0.9.12+14.10.20140812-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.16.0-14.20-generic 3.16.2
Uname: Linux 3.16.0-14-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.14.7-0ubuntu2
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
CurrentDesktop: Unity
CurrentDmesg:
 [ 26.903562] systemd-logind[854]: Failed to start user service: Unknown unit: user@1000.service
 [ 26.907680] systemd-logind[854]: New session c1 of user servant.
 [ 26.907709] systemd-logind[854]: Linked /tmp/.X11-unix/X0 to /run/user/1000/X11-display.
 [ 54.274607] show_signal_msg: 18 callbacks suppressed
 [ 54.274613] compiz[1669]: segfault at 0 ip (null) sp 00007fffa4a06728 error 14 in compiz[400000+3000]
Date: Wed Sep 17 17:00:28 2014
Disassembly: => 0x0: Cannot access memory at address 0x0
DistUpgraded: 2014-09-17 16:59:08,782 DEBUG enabling apt cron job
DistroCodename: utopic
DistroVariant: ubuntu
ExecutablePath: /usr/bin/compiz
GraphicsCard:
 Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:0504]
InstallationDate: Installed on 2014-09-16 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Release amd64 (20140417)
MachineType: Dell Inc. Inspiron N5050
ProcCmdline: compiz
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANGUAGE=en_US
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.16.0-14-generic root=UUID=fde4ad50-344b-4e7f-b322-5bf18ffb521b ro quiet splash vt.handoff=7
SegvAnalysis:
 Segfault happened at: 0x0: Cannot access memory at address 0x0
 PC (0x00000000) not located in a known VMA region (needed executable region)!
SegvReason: executing NULL VMA
Signal: 11
SourcePackage: compiz
StacktraceTop:
 ?? ()
 g_closure_invoke () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgobject-2.0.so.0
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgobject-2.0.so.0
 g_signal_emit_valist () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgobject-2.0.so.0
 g_signal_emit () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libgobject-2.0.so.0
Title: compiz crashed with SIGSEGV in g_closure_invoke()
UpgradeStatus: Upgraded to utopic on 2014-09-17 (0 days ago)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
dmi.bios.date: 10/14/2011
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A03
dmi.board.name: 01HXXJ
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A03
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.version: Not Specified
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA03:bd10/14/2011:svnDellInc.:pnInspironN5050:pvrNotSpecified:rvnDellInc.:rn01HXXJ:rvrA03:cvnDellInc.:ct8:cvrNotSpecified:
dmi.product.name: Inspiron N5050
dmi.product.version: Not Specified
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.12+14.10.20140812-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.56-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 10.2.6-1ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 10.2.6-1ubuntu3
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.16.0-1ubuntu1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.0-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.4.0-2ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.914-1~exp1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu2
xserver.bootTime: Wed Sep 17 16:59:57 2014
xserver.configfile: default
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 732
 vendor LGD
xserver.version: 2:1.16.0-1ubuntu1

kaotiks@gmail.com (kaotiks) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1370281, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers