System completely locked up - requires forced shutdown

Bug #1260752 reported by Mike on 2013-12-13
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
compiz (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

This isn't the first time this has happened in 13.10 for me, but it's the first time since I performed a fresh install. I was hoping the previous lockups were caused by an upgrade snaffu since I had upgraded from 13.04 previously but apparently not.

This is as serious a fail as I can imagine (without actually CAUSING hardware damage), so I hope this gets sufficient attention.

I had several windows open last night, including terminal (with X11 forwarding), firefox, reimanna, text editor, etc. The screen was black this morning, but wouldn't wake up. I could see the mouse cursor move, but all else was black. The arrow of the mouse would turn into a 'hand' at certain parts of the screen, as if it was aware that it was hovering over a link in Firefox.

Switching to tty2 I attempted to kill processes until the desktop came back. I killed compiz two times and each time when switching back to tty7 I was able to see graphics on the screen. The first time I saw my unlocked desktop for a brief moment; and the second time it presented me a login box. I entered my pw and the screen went black again. I killed compiz again and immediately afterwards the entire workstation was unresponsive as in I could not switch between tty's anymore so was forced to hard-power off the machine.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.10
Package: compiz 1:0.9.10+13.10.20131011-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.11.0-14.21-generic 3.11.7
Uname: Linux 3.11.0-14-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.12.5-0ubuntu2.1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Fri Dec 13 08:27:20 2013
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: saucy
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: virtualbox, 4.2.16, 3.11.0-14-generic, x86_64: installed
GraphicsCard:
 Intel Corporation 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2e12] (rev 03) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:0276]
   Subsystem: Dell Device [1028:0276]
InstallationDate: Installed on 2013-12-05 (7 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Release amd64 (20131016.1)
MachineType: Dell Inc. OptiPlex 960
MarkForUpload: True
PackageArchitecture: all
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.11.0-14-generic root=/dev/mapper/ubuntu--vg-root ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: compiz
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 08/03/2010
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A08
dmi.board.name: 0Y958C
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A00
dmi.chassis.type: 6
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA08:bd08/03/2010:svnDellInc.:pnOptiPlex960:pvr:rvnDellInc.:rn0Y958C:rvrA00:cvnDellInc.:ct6:cvr:
dmi.product.name: OptiPlex 960
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.10+13.10.20131011-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.46-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 9.2.1-1ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 9.2.1-1ubuntu3
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.14.3-3ubuntu2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.3-0ubuntu3.1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.2.0-0ubuntu10
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.904-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.9-2ubuntu1
xserver.bootTime: Fri Dec 13 08:24:16 2013
xserver.configfile: default
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Power Button KEYBOARD, id 7
 input Logitech USB Optical Mouse MOUSE, id 8
 input Dell Dell QuietKey Keyboard KEYBOARD, id 9
 input Dell WMI hotkeys KEYBOARD, id 10
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:
 product id 16459
 vendor DEL
xserver.version: 2:1.14.3-3ubuntu2

Mike (bild85) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers