Chromium does not pick default pulseaudio sink

Bug #1793334 reported by Raul Dias on 2018-09-19
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
chromium-browser (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

When changing the default sink (builtin audio) to USB audio (PCM2902) headphone, all desktop uses the new default sink.
All but Chromium (and Chrome).
For both Chromium (and Chrome), I have to change the output device in the application tab (PA). As soon as the audio pauses in Chrome/Chromium, it will resume in the builtin output audio device sink. This happens on a per tab basis (probably different process).

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.04
Package: chromium-browser 69.0.3497.81-0ubuntu0.18.04.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-34.37-generic 4.15.18
Uname: Linux 4.15.0-34-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia_modeset nvidia
ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.3
Architecture: amd64
CurrentDesktop: KDE
Date: Wed Sep 19 11:54:57 2018
Desktop-Session:
 'plasma'
 '/etc/xdg/xdg-plasma:/etc/xdg:/usr/share/kubuntu-default-settings/kf5-settings'
 '/usr/share/plasma:/home/raul/.local/share/flatpak/exports/share:/var/lib/flatpak/exports/share:/usr/local/share:/usr/share:/var/lib/snapd/desktop:/var/lib/snapd/desktop'
DetectedPlugins:

Env:
 'None'
 'None'
InstallationDate: Installed on 2014-05-12 (1591 days ago)
InstallationMedia: Error: [Errno 13] Permission denied: '/var/log/installer/media-info'
Load-Avg-1min: 1.06
Load-Processes-Running-Percent: 0.1%
MachineType: Notebook P870KM_KM1
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/@/boot/vmlinuz-4.15.0-34-generic root=UUID=ba6a2d10-738f-42dc-9b8a-e68c8cc5d368 ro rootflags=subvol=@
SourcePackage: chromium-browser
UpgradeStatus: Upgraded to bionic on 2018-04-27 (145 days ago)
dmi.bios.date: 02/22/2017
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 5.12
dmi.board.asset.tag: Tag 12345
dmi.board.name: P870KM_KM1
dmi.board.vendor: Notebook
dmi.board.version: Not Applicable
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: No Enclosure
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr5.12:bd02/22/2017:svnNotebook:pnP870KM_KM1:pvrNotApplicable:rvnNotebook:rnP870KM_KM1:rvrNotApplicable:cvnNoEnclosure:ct10:cvrN/A:
dmi.product.family: Not Applicable
dmi.product.name: P870KM_KM1
dmi.product.version: Not Applicable
dmi.sys.vendor: Notebook
etcconfigcpepperflashpluginnonfree:
 flashso="/usr/lib/pepperflashplugin-nonfree/libpepflashplayer.so"
 flashversion=`strings $flashso 2> /dev/null | grep LNX | cut -d ' ' -f 2 | sed -e "s/,/./g"`
 CHROMIUM_FLAGS="$CHROMIUM_FLAGS --ppapi-flash-path=$flashso --ppapi-flash-version=$flashversion"
modified.conffile..etc.default.chromium-browser: [deleted]

Raul Dias (rsd) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in chromium-browser (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers