chromium browser crashes with raspberry pi 3

Bug #1576079 reported by rusli on 2016-04-28
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
chromium-browser (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

apport-bug collect for chromium browser for raspberry pi 3

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: chromium-browser 49.0.2623.108-0ubuntu1.1233
Uname: Linux 4.1.19-v7+ armv7l
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2
Architecture: armhf
Date: Thu Apr 28 15:43:18 2016
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: chromium-browser
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
gconf-keys: /desktop/gnome/applications/browser/exec = b'firefox\n'/desktop/gnome/url-handlers/https/command = b'sensible-browser %s\n'/desktop/gnome/url-handlers/https/enabled = b'true\n'/desktop/gnome/url-handlers/http/command = b'sensible-browser %s\n'/desktop/gnome/url-handlers/http/enabled = b'true\n'/desktop/gnome/session/required_components/windowmanager = b''/apps/metacity/general/compositing_manager = b''/desktop/gnome/interface/icon_theme = b'gnome\n'/desktop/gnome/interface/gtk_theme = b'Clearlooks\n'
modified.conffile..etc.default.chromium-browser: [deleted]

rusli (mrusliathome) wrote :
Nonny Moose (moosenonny10) wrote :

This could be a duplicate of #1563184, if it's just an issue with the armhf build of chromium-browser instead of the Raspberry Pi's kernel. Would you please post the error message you get when it crashes?

Possible duplicate of:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/chromium-browser/+bug/1563184

Changed in chromium-browser (Ubuntu):
status: New → Incomplete
status: Incomplete → New

There isn't any error message. It just don't run at all. Chromium just
didn't show up. It just exit. That goes the same with midori browser as
well... it just exited.I think there must be something wrong with the
graphic driver...ubuntu-mate keeps crashing all the time.
On 6 May 2016 12:25 am, "Nonny Moose" <email address hidden> wrote:

> This could be a duplicate of #1563184, if it's just an issue with the
> armhf build of chromium-browser instead of the Raspberry Pi's kernel.
> Would you please post the error message you get when it crashes?
>
>
>
> Possible duplicate of:
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/chromium-browser/+bug/1563184
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1576079
>
> Title:
> chromium browser crashes with raspberry pi 3
>
> Status in chromium-browser package in Ubuntu:
> New
>
> Bug description:
> apport-bug collect for chromium browser for raspberry pi 3
>
> ProblemType: Bug
> DistroRelease: Ubuntu 16.04
> Package: chromium-browser 49.0.2623.108-0ubuntu1.1233
> Uname: Linux 4.1.19-v7+ armv7l
> ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2
> Architecture: armhf
> Date: Thu Apr 28 15:43:18 2016
> ProcEnviron:
> LANGUAGE=en_US:en
> TERM=xterm
> PATH=(custom, no user)
> LANG=en_US.UTF-8
> SHELL=/bin/bash
> SourcePackage: chromium-browser
> UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
> gconf-keys: /desktop/gnome/applications/browser/exec =
> b'firefox\n'/desktop/gnome/url-handlers/https/command = b'sensible-browser
> %s\n'/desktop/gnome/url-handlers/https/enabled =
> b'true\n'/desktop/gnome/url-handlers/http/command = b'sensible-browser
> %s\n'/desktop/gnome/url-handlers/http/enabled =
> b'true\n'/desktop/gnome/session/required_components/windowmanager =
> b''/apps/metacity/general/compositing_manager =
> b''/desktop/gnome/interface/icon_theme =
> b'gnome\n'/desktop/gnome/interface/gtk_theme = b'Clearlooks\n'
> modified.conffile..etc.default.chromium-browser: [deleted]
>
> To manage notifications about this bug go to:
>
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/chromium-browser/+bug/1576079/+subscriptions
>

Nonny Moose (moosenonny10) wrote :

Did you get something like this when run in the terminal:

$ chromium-browser
Segmentation fault (Core dumped)
$

Where it has a segfault or like this:

$ chromium-browser
$

Where it exits normally?

rusli (mrusliathome) wrote :

I got this errors in the terminal without or with sudo respectively....

ubuntu@ubuntu-desktop:~$ chromium-browser
[2310:2310:0507/030147:ERROR:sandbox_linux.cc(334)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process
Segmentation fault (core dumped)
ubuntu@ubuntu-desktop:~$ sudo chromium-browser
[sudo] password for ubuntu:
[1:1:0507/030332:FATAL:setuid_sandbox_client.cc(126)] Check failed: IsFileSystemAccessDenied().
#0 0x000073d6b7c2 base::debug::StackTrace::StackTrace()
#1 0x000073d7e74a logging::LogMessage::~LogMessage()
#2 0x0000732fc2ae sandbox::SetuidSandboxClient::ChrootMe()
#3 0x000075f86de0 <unknown>
#4 0x000075d1e222 <unknown>
#5 0x000075d1e6fc <unknown>
#6 0x000075d1dfd2 content::ContentMain()
#7 0x000054d3f430 <unknown>
#8 0x0000723c68aa __libc_start_main

Received signal 6
#0 0x000073d6b7c2 base::debug::StackTrace::StackTrace()
#1 0x000073d6baac <unknown>
#2 0x0000723d5260 <unknown>
#3 0x0000723c6af6 <unknown>
#4 0x0000723d4638 gsignal
#5 0x0000723d533a abort
[end of stack trace]

rusli (mrusliathome) wrote :

ubuntu@ubuntu-desktop:~$ sudo chromium-browser
[1:1:0507/030944:FATAL:setuid_sandbox_client.cc(126)] Check failed: IsFileSystemAccessDenied().
#0 0x000073ceb7c2 base::debug::StackTrace::StackTrace()
#1 0x000073cfe74a logging::LogMessage::~LogMessage()
#2 0x00007327c2ae sandbox::SetuidSandboxClient::ChrootMe()
#3 0x000075f06de0 <unknown>
#4 0x000075c9e222 <unknown>
#5 0x000075c9e6fc <unknown>
#6 0x000075c9dfd2 content::ContentMain()
#7 0x000054d98430 <unknown>
#8 0x0000723468aa __libc_start_main

Received signal 6
#0 0x000073ceb7c2 base::debug::StackTrace::StackTrace()
#1 0x000073cebaac <unknown>
#2 0x000072355260 <unknown>
#3 0x000072346af6 <unknown>
#4 0x000072354638 gsignal
#5 0x00007235533a abort
[end of stack trace]

rusli (mrusliathome) wrote :

Segmentation fault (core dumped)
ubuntu@ubuntu-desktop:~$ [3870:3870:0507/031047:ERROR:sandbox_linux.cc(334)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process

And the browser just exit every time you want it to launch chromium browser.

Nonny Moose (moosenonny10) wrote :

Since you get the exact same error, this is almost definitely a duplicate of this bug:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/chromium-browser/+bug/1563184
The issue affects the entire armhf build of chromium-browser, and is not strictly limited to the Raspberry Pi 2 or 3.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in chromium-browser (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers