no apparmor profile for chromium

Bug #1320698 reported by f00fbug on 2014-05-18
26
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
chromium-browser (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Ubuntu 14.04 fresh install and installed chromium

apt-get install chromium-browser

and checking /etc/apparmor.d and there is no profile for chromium (firefox have a default one) as maybe the one which get used on Debian (Wheezy) could be shared.

f00fbug (topolm5678) on 2014-05-19
summary: - no apparmor profile
+ no apparmor profile for chromium
Quinn Balazs (qbalazs) wrote :

Chromium doesn't seem to ship with an apparmor profile in Debian either. The package apparmor-profiles provides a profile for chromium though.

f00fbug (topolm5678) wrote :

That's correct as https://wiki.debian.org/AppArmor/HowTo mentioning:

sudo apt-get install apparmor apparmor-profiles apparmor-utils

and package apparmor-profiles contains: /etc/apparmor.d/usr.bin.chromium-browser (wheezy: https://packages.debian.org/wheezy/all/apparmor-profiles/filelist) so in Ubuntu the chromium profile should get installed with a chromium install or the system/default apparmor profiles package should be updated.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in chromium-browser (Ubuntu):
status: New → Confirmed
f00fbug (topolm5678) wrote :

The bug still remains with chromium 36.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers