[touchscreen] Cannot move window by dragging title bar with default gtk decoration

Bug #1311195 reported by Jean-Baptiste Lallement
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
OEM Priority Project
Undecided
Unassigned
chromium-browser (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

With the default GTK decoration, it is not possible to drag the title bar of Chromium to move the window. When the setting is changed to "system" it works fine as any other window.

Expected:
By default chromium should be configured with system decorations.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: chromium-browser 34.0.1847.116-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-24.46-generic 3.13.9
Uname: Linux 3.13.0-24-generic x86_64
ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3
Architecture: amd64
CurrentDesktop: Unity
Date: Tue Apr 22 17:58:18 2014
Desktop-Session:
 DESKTOP_SESSION = ubuntu
 XDG_CONFIG_DIRS = /etc/xdg/xdg-ubuntu:/usr/share/upstart/xdg:/etc/xdg
 XDG_DATA_DIRS = /usr/share/ubuntu:/usr/share/gnome:/usr/local/share/:/usr/share/
DetectedPlugins:

DiskUsage:
 b'Filesystem Type Size Used Avail Use% Mounted on\n/dev/sda2 ext4 455G 4,0G 427G 1% /\nnone tmpfs 4,0K 0 4,0K 0% /sys/fs/cgroup\nudev devtmpfs 1,9G 4,0K 1,9G 1% /dev\ntmpfs tmpfs 384M 1,1M 383M 1% /run\nnone tmpfs 5,0M 0 5,0M 0% /run/lock\nnone tmpfs 1,9G 8,0M 1,9G 1% /run/shm\nnone tmpfs 100M 44K 100M 1% /run/user\n/dev/sda1 vfat 511M 3,4M 508M 1% /boot/efi\n'

 Inodes:
 b'Filesystem Inodes IUsed IFree IUse% Mounted on\n/dev/sda2 29M 187K 29M 1% /\nnone 480K 2 480K 1% /sys/fs/cgroup\nudev 477K 502 477K 1% /dev\ntmpfs 480K 490 479K 1% /run\nnone 480K 3 480K 1% /run/lock\nnone 480K 12 480K 1% /run/shm\nnone 480K 27 480K 1% /run/user\n/dev/sda1 0 0 0 - /boot/efi\n'
Env:
 MOZ_PLUGIN_PATH = None
 LD_LIBRARY_PATH = None
InstallationDate: Installed on 2014-04-22 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Release amd64 (20140417)
SourcePackage: chromium-browser
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
chromium-default: CHROMIUM_FLAGS=""
gconf-keys: /desktop/gnome/applications/browser/exec = b'/usr/bin/chromium-browser\n'/desktop/gnome/url-handlers/https/command = b'/usr/bin/chromium-browser %s\n'/desktop/gnome/url-handlers/https/enabled = b'true\n'/desktop/gnome/url-handlers/http/command = b'/usr/bin/chromium-browser %s\n'/desktop/gnome/url-handlers/http/enabled = b'true\n'/desktop/gnome/session/required_components/windowmanager = b''/apps/metacity/general/compositing_manager = b''/desktop/gnome/interface/icon_theme = b'gnome\n'/desktop/gnome/interface/gtk_theme = b'Clearlooks\n'
modified.conffile..etc.default.chromium.browser: [deleted]

Revision history for this message
Jean-Baptiste Lallement (jibel) wrote :
Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in chromium-browser (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Revision history for this message
Olivier Tilloy (osomon) wrote :

Jean-Baptiste, is this bug still valid? The fact that it was confirmed by launchpad because it affects multiple users seems to confirm this, but I don't have a touchscreen to test this with.

Revision history for this message
Alexander Anthis (fiusherson) wrote :

Oliver Tilloy, I can confirm that this bug is still valid. Not only is it valid in Ubuntu, but also in multiple different distros with different desktop environments and also between both XOrg and Wayland.

Revision history for this message
Olivier Tilloy (osomon) wrote :

Thanks for the confirmation Alexander. This sounds like an upstream bug. Could you please report it at https://chromiumbugs.appspot.com/, and share the link to the upstream bug here?

tags: added: oem-priority originate-from-1907248 somerville
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers