webcam not working - please add uvccapture to recommended packages

Bug #1314438 reported by Jason Crockett on 2014-04-30
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
cheese (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

its just my hunch of what i think has gone wrong. pulse also isnt detected the camera's mic.. skype also doesnt detect a webcam.
i may post this to the utopic package maintainer as well.

further experimentation reveals that the cause maybe insufficient power in my usb hub.

**going to post this now , im expecting a kernel tantrum **

will confirm this shortly.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.10
Package: cheese 3.10.2-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-24.46-generic 3.13.9
Uname: Linux 3.13.0-24-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3
Architecture: amd64
CurrentDesktop: XFCE
Date: Wed Apr 30 01:35:14 2014
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: cheese
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Jason Crockett (jesusislord3) wrote :
Jason Crockett (jesusislord3) wrote :

Confirmed... insufficiant power in the usb hub, despite the webcam being the only device using it.

please mark as solved and add this to your debugging checklist.

low priority further action:

contact the usb host kernel module maintainer and ask them to give us a few more milliamp's if required.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers