black screen every time camera opens for the first time in Frieza when HDR is on

Bug #1617358 reported by Victor gonzalez on 2016-08-26
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
camera-app (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Enviroment:

current build number: 175
device name: frieza
channel: ubuntu-touch/rc-proposed/bq-aquaris-pd.en
last update: 2016-08-26 12:27:57
version version: 175
version ubuntu: 20160826
version device: 20160809.0
version custom: 20160805--42-20-vivid

Product: BQ M10 FHD

Steps to reproduce:

1º Reboot Frieza
2º Open camera app
3º Verify the screen is black
4º Tap the screen and check that camera start to focus and work properly

Current result: camera app starts with a black unfocused image
Expected result: camera app should show what's capturing from the start

Additional info: syslog,camera app logs and vídeo

Logs time stamp: 15:53

description: updated
Changed in camera-app (Ubuntu):
importance: Undecided → High
Florian Boucault (fboucault) wrote :

Does this happen only when HDR is activated?
Is the image completely black or just very dark but still coming from the camera?

summary: - black screen every time camera opens for the first time in Frieza
+ black screen every time camera opens for the first time in Frieza when
+ HDR is on
Changed in camera-app (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Víctor R. Ruiz (vrruiz) wrote :

As pointed by Florian, the version of camera-app provided in the logs is an old one. The version in the ticket is 3.0.0.659. With the silo installed, and the provided click package, I cannot reproduce the problem shown in the video, not even with the HDR enabled.

@fboucault, it is still happening with 3.0.0.659. These were the steps taken:

1º Open camera for the first time
2º Accept prompt
3º Enable HDR, select high quality picture and select grid
4º Reboot
5º Open camera and check the image is dark almost black.

Please note that in this test I'm in a room where the sun is not hitting directly. If once the camera is running I point to the wall, the image is completely black, on the other hand if I point it to the window the image is dark but not black. At the time you tap over the screen to focus, it starts taking the light properly and the image is showed fine.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Bug attachments