calligra suite's apps don't work in ubuntu 13.04 raring

Bug #1168131 reported by Saúl Martiñán Otero
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
calligra (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

The Calligra Suite dont work in a fresh Ubuntu 13.04 setup. Here is a terminal output from the Calligra Flow app:

Compiled for arch: ::Vc::SSSE3Impl
Features supported:
  "SSE2" --- yes
  "SSE3" --- yes
  "SSSE3" --- yes
  "SSE4.1" --- no
  "SSE4.2" --- no
  "SSE4a" --- no
  "AVX " --- no
flow(17090)/kdecore (services) KServiceFactory::findServiceByDesktopPath: "flowpart.desktop" not found
flow(17090)/kdecore (services) KServiceFactory::findServiceByDesktopPath: "Office/flow.desktop" not found
flow(17090)/koffice (lib komain): "flow" part.desktop not found.

flow(17090)/koffice (lib komain): Run 'kde4-config --path services' to see which directories were searched, assuming kde startup had the same environment as your current shell.

flow(17090)/koffice (lib komain): Check your installation (did you install Calligra in a different prefix than KDE, without adding the prefix to /etc/kderc ?)

Got bus address: "unix:abstract=/tmp/dbus-ThptA8pjqg,guid=9fe75e1dbece151073e1a7c451665884"
Connected to accessibility bus at: "unix:abstract=/tmp/dbus-ThptA8pjqg,guid=9fe75e1dbece151073e1a7c451665884"
Registered DEC: true

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.04
Package: calligra 1:2.6.3-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.8.0-17.27-generic 3.8.6
Uname: Linux 3.8.0-17-generic i686
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.9.2-0ubuntu6
Architecture: i386
Date: Thu Apr 11 21:44:16 2013
InstallationDate: Installed on 2013-04-06 (5 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.04 "Raring Ringtail" - Alpha i386 (20130402.1)
MarkForUpload: True
PackageArchitecture: all
SourcePackage: calligra
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Revision history for this message
Saúl Martiñán Otero (smosa-16) wrote :
Revision history for this message
Harald Sitter (apachelogger) wrote :

Does running kbuildsycoca4 fix your problem?

Changed in calligra (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Revision history for this message
Saúl Martiñán Otero (smosa-16) wrote :

Yes, running kbuildsycoca4 the bug was fixed.
Is this a common bug in Calligra?
Or I did something wrong when installing Calligra?

Revision history for this message
Harald Sitter (apachelogger) wrote :

Essentially the cache of known applications/plugins/services was not updated. This should usually happen automatically, albiet it can take a while (not more than 1 minute though).
It is not uncommon with calligra. It may simply be because calligra has a somewhat unique way of initializing the applications, which is depending a lot on an up-to-date cache (most other apps having something similar are part of the default installation and as such do not suffer from the problem of outdatedness as they are all covered in the initial cache creation).

It would be best if you were to talk to the calligra devs though, perhaps they should think about introducing a safeguard.

I don't see this getting a global safeguard for all KDE software anytime soon unfortunately.

Changed in calligra (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
Revision history for this message
Saúl Martiñán Otero (smosa-16) wrote :

OK thanks for your help

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers