broadcom-sta-dkms 6.30.223.248-3.3: broadcom-sta kernel module failed to build [error: too few arguments to function ‘cfg80211_disconnected’]

Bug #1504975 reported by Felix Oxley on 2015-10-11
58
This bug affects 12 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
broadcom-sta (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

error detected when installing package via synaptic
wily 15.10 beta
4.2 kernel

ProblemType: Package
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: broadcom-sta-dkms 6.30.223.248-3.3
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-16.19-generic 4.2.3
Uname: Linux 4.2.0-16-generic x86_64
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.19.1-0ubuntu2
Architecture: amd64
DKMSKernelVersion: 4.2.0-16-generic
Date: Sun Oct 11 17:28:58 2015
DuplicateSignature: dkms:broadcom-sta-dkms:6.30.223.248-3.3:/var/lib/dkms/broadcom-sta/6.30.223.248/build/src/wl/sys/wl_cfg80211_hybrid.c:2075:4: error: too few arguments to function ‘cfg80211_disconnected’
InstallationDate: Installed on 2015-10-11 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 15.10 "Wily Werewolf" - Alpha amd64 (20150924)
PackageArchitecture: all
PackageVersion: 6.30.223.248-3.3
RelatedPackageVersions:
 dpkg 1.18.2ubuntu4
 apt 1.0.10.2ubuntu1
SourcePackage: broadcom-sta
Title: broadcom-sta-dkms 6.30.223.248-3.3: broadcom-sta kernel module failed to build
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Felix Oxley (felix-oxley) wrote :
tags: removed: need-duplicate-check
summary: broadcom-sta-dkms 6.30.223.248-3.3: broadcom-sta kernel module failed to
- build
+ build [error: too few arguments to function ‘cfg80211_disconnected’]
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in broadcom-sta (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in broadcom-sta (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
chris (viscousplacebo-7) wrote :

I manged to fix it pretty easily just by adding a ie_len parameter

cfg80211_disconnected(ndev, 0, NULL, 0,0, GFP_KERNEL);

I just set it to 0, which may be pretty silly, but at least my driver works :)

Jan Pfeifer (pfjan) wrote :

Same issue here, same fix to src/wl/sys/wl_cfg80211_hybrid.c worked.

Scott (massstash) wrote :

Confirm bug, confirm workaround.

Andras Bibok (biboka) wrote :

I can confirm the bug & the workaround as well.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers