Comment 24 for bug 285007

newore (rawdirt) wrote :

no joy

back to not seeing the mouse sync,

but maybe I see something in the dmesg dump

[block]
3.989874] uhci_hcd: USB Universal Host Controller Interface driver
[ 3.990084] uhci_hcd 0000:00:1d.0: PCI INT A -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
[ 3.990178] uhci_hcd 0000:00:1d.0: setting latency timer to 64
[ 3.990189] uhci_hcd 0000:00:1d.0: UHCI Host Controller
[ 3.990485] uhci_hcd 0000:00:1d.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
[ 3.990651] uhci_hcd 0000:00:1d.0: irq 23, io base 0x00001820
[ 3.990990] usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 4.028657] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
[ 4.028735] Warning! ehci_hcd should always be loaded before uhci_hcd and ohci_hcd, not after
[ 4.052681] hub 1-0:1.0: USB hub found
[ 4.052781] hub 1-0:1.0: 2 ports detected
[ 4.053272] ehci_hcd 0000:00:1d.7: PCI INT A -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
[ 4.053411] ehci_hcd 0000:00:1d.7: setting latency timer to 64
[ 4.053420] ehci_hcd 0000:00:1d.7: EHCI Host Controller
[ 4.053635] ehci_hcd 0000:00:1d.7: new USB bus registered, assigned bus number 2
[ 4.057656] ehci_hcd 0000:00:1d.7: debug port 1
[ 4.057728] ehci_hcd 0000:00:1d.7: cache line size of 32 is not supported
[ 4.057749] ehci_hcd 0000:00:1d.7: irq 23, io mem 0xf0844000
[ 4.073053] ehci_hcd 0000:00:1d.7: USB 2.0 started, EHCI 1.00
[ 4.073347] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 4.073500] hub 2-0:1.0: USB hub found
[ 4.073580] hub 2-0:1.0: 8 ports detected
[ 4.076001] uhci_hcd 0000:00:1d.1: PCI INT B -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19
[ 4.076124] uhci_hcd 0000:00:1d.1: setting latency timer to 64
[ 4.076134] uhci_hcd 0000:00:1d.1: UHCI Host Controller
[ 4.076374] uhci_hcd 0000:00:1d.1: new USB bus registered, assigned bus number 3
[ 4.076505] uhci_hcd 0000:00:1d.1: irq 19, io base 0x00001840
[ 4.076791] usb usb3: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 4.076931] hub 3-0:1.0: USB hub found
[ 4.077009] hub 3-0:1.0: 2 ports detected
[ 4.077374] uhci_hcd 0000:00:1d.2: PCI INT C -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
[ 4.077455] uhci_hcd 0000:00:1d.2: setting latency timer to 64
[ 4.077464] uhci_hcd 0000:00:1d.2: UHCI Host Controller
[ 4.077673] uhci_hcd 0000:00:1d.2: new USB bus registered, assigned bus number 4
[ 4.077815] uhci_hcd 0000:00:1d.2: irq 18, io base 0x00001860
[ 4.078113] usb usb4: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 4.078817] hub 4-0:1.0: USB hub found
[ 4.078911] hub 4-0:1.0: 2 ports detected
[ 4.079273] uhci_hcd 0000:00:1d.3: PCI INT D -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[ 4.079358] uhci_hcd 0000:00:1d.3: setting latency timer to 64
[ 4.079368] uhci_hcd 0000:00:1d.3: UHCI Host Controller
[ 4.079566] uhci_hcd 0000:00:1d.3: new USB bus registered, assigned bus number 5
[ 4.079711] uhci_hcd 0000:00:1d.3: irq 16, io base 0x00001880
[ 4.080074] usb usb5: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 4.080220] hub 5-0:1.0: USB hub found
[ 4.080299] hub 5-0:1.0: 2 ports detected
[ 4.299307] eth0: Tigon3 [partno(BCM95906) rev c002 PHY(5906)] (PCI Express) 10/100Base-TX Ethernet 00:23:8b:08:4f:c9
[ 4.299409] eth0: RXcsums[1] LinkChgREG[0] MIirq[0] ASF[0] WireSpeed[0] TSOcap[0]
[/block]

notice the message from ehci about the loading order.

where would you go to change this?