blender fails to start on 14.04 missing: libavcodec.so.53

Bug #1573733 reported by braingram on 2016-04-22
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
blender (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

>> dpkg -l | grep blender
ii blender 2.69-4ubuntu2 amd64 Very fast and versatile 3D modeller/renderer
ii blender-data 2.69-4ubuntu2 all Very fast and versatile 3D modeller/renderer - data package

>> ldd /usr/bin/blender | grep "not found"
 libavcodec.so.53 => not found
 libavformat.so.53 => not found
 libavutil.so.51 => not found

>> lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 14.04.4 LTS
Release: 14.04
Codename: trusty

>> uname -a
Linux xps 3.13.0-77-generic #121-Ubuntu SMP Wed Jan 20 10:50:42 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: blender 2.69-4ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-77.121-generic 3.13.11-ckt32
Uname: Linux 3.13.0-77-generic x86_64
ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3.19
Architecture: amd64
CurrentDesktop: MATE
Date: Fri Apr 22 14:13:24 2016
InstallationDate: Installed on 2013-08-14 (981 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 12.04.2 LTS "Precise Pangolin" - Release amd64 (20130213)
SourcePackage: blender
UpgradeStatus: Upgraded to trusty on 2015-09-04 (231 days ago)

braingram (brettgraham) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers