does not auto-detect DAAP share

Bug #569205 reported by Andreas Schildbach on 2010-04-23
This bug report is a duplicate of:  Bug #450916: doesn't see daap services. Edit Remove
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
banshee (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: banshee

Banshee on Lucid does not automatically detect my DAAP share on a NAS. Unfortunately there is not even a means to connect manually, however I can connect and use that share manually with Rhythmbox to verify that it works.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: banshee 1.6.0-1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-21.32-generic 2.6.32.11+drm33.2
Uname: Linux 2.6.32-21-generic i686
Architecture: i386
Date: Fri Apr 23 23:29:45 2010
ProcEnviron:
 LANG=C
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: banshee

Andreas Schildbach (schildbach) wrote :
Andreas Schildbach (schildbach) wrote :

I have a bit of a feeling that this was caused by my ISP (!) resolving non-resolvable DNS names to their stupid search page. Once I opted out of that behaviour, auto-detecting DAAP shares started working. Still, auto-detection of local resources should not be dependant on external services like the DNS servers.

Vish (vish) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a duplicate of bug 498697, so it is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

Laurent Dinclaux (dreadlox) wrote :

This bug isn't a duplicate of #450916.

The other bugs are about refusing to connect to a server detecting a server, while this one is a about detecting a server

Please correct that mistake

I think this is not a duplicate of #450916

on Ubuntu Natty, Banshee does not detect avahi published daap servers, the only way I have to get the share working is to manually insert the ip address of my nas every time I run banshee from "Add remote DAAP server"

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers