Missing dependency on python3-distutils

Bug #1900630 reported by Lishai Eitan on 2020-10-19
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
azure-cli (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

running az returns the following error:
$ az
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python3.8/runpy.py", line 194, in _run_module_as_main
    return _run_code(code, main_globals, None,
  File "/usr/lib/python3.8/runpy.py", line 87, in _run_code
    exec(code, run_globals)
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/azure/cli/__main__.py", line 35, in <module>
    az_cli = get_default_cli()
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/azure/cli/core/__init__.py", line 833, in get_default_cli
    from azure.cli.core.azlogging import AzCliLogging
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/azure/cli/core/azlogging.py", line 30, in <module>
    from azure.cli.core.commands.events import EVENT_INVOKER_PRE_CMD_TBL_TRUNCATE
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/azure/cli/core/commands/__init__.py", line 28, in <module>
    from azure.cli.core.extension import get_extension
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/azure/cli/core/extension/__init__.py", line 11, in <module>
    from distutils.sysconfig import get_python_lib
ModuleNotFoundError: No module named 'distutils.sysconfig'

Installing python3-distutils fixes this.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 20.10
Package: azure-cli 2.10.1-1
ProcVersionSignature: Ubuntu 5.8.0-25.26-generic 5.8.14
Uname: Linux 5.8.0-25-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia_modeset nvidia
ApportVersion: 2.20.11-0ubuntu50
Architecture: amd64
CasperMD5CheckResult: skip
CurrentDesktop: KDE
Date: Tue Oct 20 02:14:00 2020
InstallationDate: Installed on 2020-10-19 (0 days ago)
InstallationMedia: Kubuntu 20.10 "Groovy Gorilla" - Beta amd64 (20200930)
PackageArchitecture: all
SourcePackage: azure-cli
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Revision history for this message
Lishai Eitan (lishai-eitan) wrote :
Revision history for this message
Luca Boccassi (bluca) wrote :

Fixed in 2.14.0-1

Changed in azure-cli (Ubuntu):
status: New → Fix Committed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers