m-audio audiophile 2496 xruns at low latency

Bug #498661 reported by Gary on 2009-12-20
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ardour (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: ardour

currently using Ubuntu Studio 9.10 - 64 version
Ardour version 2.82
Jack version 0.3.4
Soundcard M-audio audiophile 2496 (ICE1712 chip)
Must set latency above 23 ms to record without xruns

With Ubuntu Studio 7.xx on the same computer & same hard drive(different partition) with the same audio settings I can set latency to 5.8 ms with no problems.

I had heard that there is a problem with the kernel & the ICE1712 chip in 9.10 in full duplex mode.
I even tried deleting pulse audio & it had no effect either.
My computer specs are Athlon64 3700+ , 2 gig ram , 2 - 160 gig ATA HD's & 1- 250 gig SATA drive
Both versions of U-Studio are on one of the 160 gig ATA drives.

ProblemType: Bug
Architecture: amd64
Date: Sat Dec 19 20:04:18 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: ardour 1:2.8.2-0ubuntu1
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-9.152-rt
SourcePackage: ardour
Uname: Linux 2.6.31-9-rt x86_64
XsessionErrors:
 (gnome-settings-daemon:2505): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
 (gnome-settings-daemon:2505): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
 (polkit-gnome-authentication-agent-1:2554): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed
 (nautilus:2549): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion `preferences_is_initialized ()' failed

Gary (garye3) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers