Linker errors when starting ardour

Bug #1234866 reported by David Henningsson on 2013-10-03
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ardour (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

These scary errors are shown at startup:

ardour: [ERROR]: ControlProtocolManager: cannot load module "/usr/lib/ardour2/surfaces//libardour_genericmidi.so" (/usr/lib/ardour2/surfaces//libardour_genericmidi.so: undefined symbol: _ZN5boost6system15system_categoryEv)
ardour: [ERROR]: ControlProtocolManager: cannot load module "/usr/lib/ardour2/surfaces//libardour_tranzport.so" (/usr/lib/ardour2/surfaces//libardour_tranzport.so: undefined symbol: _ZN5boost6system15system_categoryEv)

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.10
Package: ardour 1:2.8.14-2ubuntu4
Uname: Linux 3.12.0-031200rc2-generic x86_64
ApportVersion: 2.12.5-0ubuntu1
Architecture: amd64
Date: Thu Oct 3 20:31:24 2013
EcryptfsInUse: Yes
InstallationDate: Installed on 2013-05-08 (148 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Alpha amd64 (20130508)
MarkForUpload: True
SourcePackage: ardour
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

David Henningsson (diwic) wrote :
David Henningsson (diwic) wrote :

This patch fixes the problem by linking the .so's to boost library.

tags: added: patch
Len Ovens (len-ovenwerks) wrote :

Don't use the ardour package anyway, this is very old. Use the ardour3 or better ardour4 package where this bug is fixed. (and many others)

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers