(intermittent) need to authenticate 3 times before accepted

Bug #1848558 reported by Heather Ellsworth on 2019-10-17
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
apport (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

When at the terminal, trying to file an issue with ubuntu-bug, I was prompted for authentication. Only after the third try was the password accepted.

1. I entered the password correctly and the authentication window closed and reopened very quickly (no error message that I had entered the password incorrectly).
2. Then I entered a bogus password and the authentication window closed and reopened very quickly (this time with the expected “Your authentication attempt was unsuccessful. Please try again”).
3. Then I entered the correct password again and it was accepted.

This happens more often than not, however sometimes I'm not prompted for authentication at all with ubuntu-bug. When I am prompted for authentication, all three tries can be the correct password (no need to have a bogus password entered as one of the tries) and only the third one is accepted.

The expected behavior is:
1. Consistency: ubuntu-bug should either always prompt the user for a password or always not
2. Only one entry needed: If ubuntu-bug is going to prompt the user for a password using apport, then the first correct entry should be accepted.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 19.10
Package: apport 2.20.11-0ubuntu8
ProcVersionSignature: Ubuntu 5.3.0-18.19-generic 5.3.1
Uname: Linux 5.3.0-18-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.11-0ubuntu8
Architecture: amd64
CurrentDesktop: XFCE
Date: Thu Oct 17 11:44:30 2019
InstallationDate: Installed on 2019-10-17 (0 days ago)
InstallationMedia: Xubuntu 19.10 "Eoan Ermine" - Release amd64 (20191017)
PackageArchitecture: all
SourcePackage: apport
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Heather Ellsworth (hellsworth) wrote :
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1848558

tags: added: iso-testing
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers