bugpattern checking not working for a ubiquity bug report

Bug #1787480 reported by Brian Murray on 2018-08-16
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
apport (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Phillip Susi wrote a bug pattern for ubiquity / grub-installer at https://bazaar.launchpad.net/~ubuntu-bugcontrol/apport/ubuntu-bugpatterns/revision/584. While the bug pattern works, tested with test-local and search-bugs from that branch new bug reports are still appearing in Launchpad.

I confirmed that the pattern exists in https://people.canonical.com/~ubuntu-archive/bugpatterns/bugpatterns.xml and that using that url instead of a local file in test-local works. So it seems to be something with apport's ui.py or report.py when the bug report is being filed.

The best way to test this would be a Live CD where the bug will actually occur.

Brian Murray (brian-murray) wrote :

11:19 < bdmurray> psusi: How could I recreate the bug? It
                  might be best to test it in a live cd
                  environment.
12:38 < psusi> bdmurray: take an existing hard disk with at
               least one partition on it but no ESP, boot the
               installer in UEFI mode and it will crash when
               it tries to install grub
13:08 < psusi> bdmurray: ohh, and don't do the auto use whole
               disk install or it will make an esp... manual
               partitioning, and don't make an ESP

Changed in apport (Ubuntu):
status: New → Confirmed
importance: Undecided → High
Brian Murray (brian-murray) wrote :

It's unknown whether this affects bug pattern checking from all systems or just those running Live CDs.

tags: added: id-5b75e3e0cb90d91c3377324a
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers