Default host unconfigured after LAMP installation

Bug #66926 reported by Rodrigo Novo on 2006-10-19
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
apache2 (Ubuntu)
Medium
Adam Conrad

Bug Description

After a LAMP installation of Ubuntu Edgy, with daily image dated 20061017.1, Apache is not redirecting the default page to /var/www/apache2-default, but instead, is showing the (empty) directory /var/www/.

error_log and access_log show no errors, or anything strange.

Rodrigo Novo (rodarvus) wrote :

Confirmed by mvo on amd64.

Targetted bug for ubuntu-6.10.

Changed in apache2:
importance: Undecided → Medium
status: Unconfirmed → Confirmed
Rodrigo Novo (rodarvus) wrote :

apache2.conf is attached. Please do not hesitate contacting me if you need any other configuration or log file.

Matt Zimmerman (mdz) on 2006-10-19
Changed in apache2:
assignee: nobody → fabbione
Adam Conrad (adconrad) wrote :

This was intentional, as the redirect to /apache2-default/ appeared to confuse the heck out of users when they went to edit their website (which should be in /var/www)

Having the default site in a subdirectory (because we really can't/shouldn't install and overwrite an index.html in /var/www) is really the best compromise here. It allows people to see the default start page with a single click, not confuse them with a config directive that causes mass bug filings, and not take ownership of /var/www/index.html

Matt Zimmerman (mdz) wrote :

I take it this bug should be rejected then?

Adam Conrad (adconrad) wrote :

Indeed, rejecting.

Changed in apache2:
status: Confirmed → Rejected
assignee: fabbione → adconrad
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers