angband segfaults after installing angband-audio

Bug #1477873 reported by Hans Joachim Desserud on 2015-07-24
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
angband (Ubuntu)
Medium
Unassigned
angband-audio (Debian)
New
Unknown
angband-audio (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

I've been following bug 1068228 regarding packaging angband-audio so I was notified when it became available, and I decided I'd like to test it.

I verified angband ran fine intially, but after installing angband-audio it consistently segfaults when I attempt to run it:
$ angband
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
Segmentation fault (core dumped)

Removing angband-audio again seems to resolve the problem.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: angband-audio 1:3.1.0-1
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.1.0-2.2-generic 4.1.3
Uname: Linux 4.1.0-2-generic x86_64
ApportVersion: 2.18-0ubuntu2
Architecture: amd64
CurrentDesktop: Unity
Date: Fri Jul 24 09:54:06 2015
Dependencies: angband-data 1:3.5.1-2ubuntu1
InstallationDate: Installed on 2015-05-10 (74 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 15.10 "Wily Werewolf" - Alpha amd64 (20150510)
PackageArchitecture: all
SourcePackage: angband-audio
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Hans Joachim Desserud (hjd) wrote :
Hans Joachim Desserud (hjd) wrote :

I've also forwarded this to Debian, since I was able to reproduce the issue there too. See the attached bug watch.

Changed in angband-audio (Debian):
status: Unknown → New
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in angband (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in angband-audio (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in angband-audio (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
Changed in angband (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium

Thanks. Been out of circulation for a while but will fix this alongside
packaging Angband 4.x

On 27 December 2015 at 15:49, Alberto Salvia Novella <email address hidden>
wrote:

> ** Changed in: angband-audio (Ubuntu)
> Importance: Undecided => Medium
>
> ** Changed in: angband (Ubuntu)
> Importance: Undecided => Medium
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to angband
> in Ubuntu.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1477873
>
> Title:
> angband segfaults after installing angband-audio
>
> Status in angband package in Ubuntu:
> Confirmed
> Status in angband-audio package in Ubuntu:
> Confirmed
> Status in angband-audio package in Debian:
> New
>
> Bug description:
> I've been following bug 1068228 regarding packaging angband-audio so I
> was notified when it became available, and I decided I'd like to test
> it.
>
> I verified angband ran fine intially, but after installing angband-audio
> it consistently segfaults when I attempt to run it:
> $ angband
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> angband: Unrecognized sound file type: Invalid argument
> Segmentation fault (core dumped)
>
> Removing angband-audio again seems to resolve the problem.
>
> ProblemType: Bug
> DistroRelease: Ubuntu 15.10
> Package: angband-audio 1:3.1.0-1
> ProcVersionSignature: Ubuntu 4.1.0-2.2-generic 4.1.3
> Uname: Linux 4.1.0-2-generic x86_64
> ApportVersion: 2.18-0ubuntu2
> Architecture: amd64
> CurrentDesktop: Unity
> Date: Fri Jul 24 09:54:06 2015
> Dependencies: angband-data 1:3.5.1-2ubuntu1
> InstallationDate: Installed on 2015-05-10 (74 days ago)
> InstallationMedia: Ubuntu 15.10 "Wily Werewolf" - Alpha amd64 (20150510)
> PackageArchitecture: all
> SourcePackage: angband-audio
> UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
>
> To manage notifications about this bug go to:
>
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/angband/+bug/1477873/+subscriptions
>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.