amsn in 9.04 will not connect

Bug #352333 reported by Xenofon Papadopoulos on 2009-03-31
24
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
amsn (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Nominated for Jaunty by Blake Munro

Bug Description

Binary package hint: amsn

I just upgraded to 9.04 beta, and amsn is trying to connect forever. kopete connects to my msn account just fine.

Christian-mg (christian-mg) wrote :

Hi , Bueno amigo a mi me pasa lo mismo , amsn no me conecta en 9.04 al parecer no eres el unico , lo que si me conecta es el Emesene , pero po alguna razon amsn no quiere hacerlo . tratare de buscar una solucion y te avisare ojala algien te responda.

TybTyb (tybtyb) wrote :

Hello,
As Christian-mg : I'm currently having troubles connecting with Amsn. At the beginning, I detect some network traffic during launch but it just stay at the progress bar stage , it goes right goes left => infinite.
It works fine with emesene and pidgin.
I've just upgraded to Jaunty from Ibex. Before, no problems ...

Freely.
Tyb

Namain (namain) wrote :

I confirm this bug in Ubuntu 9.04 Beta and aMSN 0.97.2

As the previous comments noted, aMSN seems to be "Signing in" forever with no feedback when launched from the Gnome-Terminal. I just upgraded to 9.04 today.

steeb (steeb) wrote :

I confirm this bug in Ubuntu 9.04 Beta and aMsn 0.97.2, too.

I sniffed this connection and you can see that amsn communicate with the msn server.

Robert Hrovat (robi-hipnos) wrote :

Confirming this bug on 3 Jaunty machines with latest updates.

janoz (jan-nyman) wrote :

Same with my jaunty box (kubuntu)

Here are protocol debug: (CTRL+D):
=======================
[22:05:50] ::Proxy::ProxyDirect3
[22:05:50] < Connected to: messenger.hotmail.com 1863 >
[22:05:50] ->ns-sock8 VER 7 MSNP12 CVR0

[22:05:50] ->ns-sock8 CVR 8 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.0.0812 msmsgs <email address hidden>

[22:05:50] ->ns-sock8 USR 9 TWN I <email address hidden>

[22:05:50] <-ns-sock8 VER 7 MSNP12
[22:05:50] <-ns-sock8 CVR 8 14.0.8064 14.0.8064 8.1.0178 http://msgr.dlservice.microsoft.com/download/5/2/E/52EB299A-E4DE-43E2-8D55-510D7FB03610/en/wlsetup-cvr.exe http://download.live.com/?sku=messenger
[22:05:50] <-ns-sock8 XFR 9 NS 64.4.34.35:1863 0 65.54.239.211:1863
[22:05:50] < Connected to: 64.4.34.35 1863 >
[22:05:51] ->ns-sock8 VER 10 MSNP12 CVR0

[22:05:51] ->ns-sock8 CVR 11 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.0.0812 msmsgs <email address hidden>

[22:05:51] ->ns-sock8 USR 12 TWN I <email address hidden>

[22:05:51] <-ns-sock8 VER 10 MSNP12
[22:05:51] <-ns-sock8 CVR 11 14.0.8064 14.0.8064 8.1.0178 http://msgr.dlservice.microsoft.com/download/5/2/E/52EB299A-E4DE-43E2-8D55-510D7FB03610/en/wlsetup-cvr.exe http://download.live.com/?sku=messenger
[22:05:51] <-ns-sock8 USR 12 TWN S ct=1238699155,rver=5.5.4177.0,wp=FS_40SEC_0_COMPACT,lc=1033,id=507,ru=http:%2F%2Fmessenger.msn.com,tw=0,kpp=1,kv=4,ver=2.1.6000.1,rn=1lgjBfIL,tpf=b0735e3a873dfb5e75054465196398e0
======================================

And after this nothing happends

John Stephenson (jmdsdf) wrote :

I'm glad I'm not the only one affected. Pidgin, Empathy all work fine. aMSN gives the same error as above with CTRL+D.

Signs of this failure also show up in the Status Log for the HTTP method (CTRL+S):

[17:19:54] ::HTTPConnection::ConnectReply
[17:19:54] cmsn_auth starting, stat=a
[17:19:54] gotNexusReply: error in nexus reply, getting url manually
[17:19:54] gotNexusReply: finished before authentication took place
[17:19:54] cmsn_auth starting, stat=v
[17:19:54] Logged in with protocol MSNP12
[17:19:55] cmsn_auth starting, stat=i
[17:19:57] cmsn_auth starting, stat=u
[17:19:57] cmsn_auth_msnp9: Nexus has replied so we have login URL...
[17:19:57] ::HTTPConnection::authenticate: Getting https://login.live.com/login2.srf
[17:21:05] ::HTTPConnection::HTTPRead: Proxy POST connection closed for ns:
HTTP/1.1 500 Internal Server Error

And for the direct connect method we get another error:

[17:24:58] cmsn_auth starting, stat=a
[17:24:58] cmsn_auth starting, stat=v
[17:24:58] Logged in with protocol MSNP12
[17:24:58] cmsn_auth starting, stat=i
[17:24:58] cmsn_auth starting, stat=u
[17:24:58] cmsn_auth_msnp9: Nexus didn't reply yet...
[17:24:58] gotNexusReply: error in nexus reply, getting url manually
[17:24:58] gotNexusReply: authentication was waiting for me, so I'll do it
[17:24:58] ::DirectConnection::authenticate: Getting https://login.live.com/login2.srf
[17:26:06] Read EOF in ::NS::Connection1, closing
[17:26:06] ::MSN::CloseSB ::ns Called
[17:26:06] ::MSN::ClearSB ::ns called
[17:26:06] clearing sb ::ns. oldstat=u

Cesar Sevilla (c3s4r) wrote :

Yo tampoco me puedo conectar y estoy usando aMSN 0.97.2. El depurador me muestra lo siguiente:
[19:27:06] ::Proxy::ProxyDirect7
[19:27:06] < Connected to: 207.46.109.67 1863 >
[19:27:07] ->ns-sock8 VER 10 MSNP12 CVR0

[19:27:07] ->ns-sock8 CVR 11 0x0409 winnt 5.1 i386 MSNMSGR 8.0.0812 msmsgs <email address hidden>

[19:27:07] ->ns-sock8 USR 12 TWN I <email address hidden>

[19:27:07] <-ns-sock8 VER 10 MSNP12
[19:27:07] <-ns-sock8 CVR 11 14.0.8064 14.0.8064 8.1.0178 http://msgr.dlservice.microsoft.com/download/5/2/E/52EB299A-E4DE-43E2-8D55-510D7FB03610/en/wlsetup-cvr.exe http://download.live.com/?sku=messenger
[19:27:07] <-ns-sock8 USR 12 TWN S ct=1238716627,rver=5.5.4177.0,wp=FS_40SEC_0_COMPACT,lc=1033,id=507,ru=http:%2F%2Fmessenger.msn.com,tw=0,kpp=1,kv=4,ver=2.1.6000.1,rn=1lgjBfIL,tpf=b0735e3a873dfb5e75054465196398e0
[19:35:39] ->ns FAILED: OUT

Lycus HackerEmo (lycushe-275) wrote :

yo tambien uso Ubuntu 9.04 (actualizado) y tengo ese mismo problema con el amsn.
por un tiempo el amsn si se conectaba pero despues ya no.

I also use Ubuntu 9.04 (updated) and have that same problem with Amsn.
by a time Amsn if he connected myself later but no longer

Este problema ya fue corregido en la actualización del 3 de abril. Ya no
deberías de tener problemas.

This problem was fixed on the april 3 update. You shouldn't have any more
problems.

On Tuesday 07 April 2009 18:47:35 Lycus HackerEmo wrote:
> *** This bug is a duplicate of bug 352814 ***
> https://bugs.launchpad.net/bugs/352814
>
> yo tambien uso Ubuntu 9.04 (actualizado) y tengo ese mismo problema con el
> amsn. por un tiempo el amsn si se conectaba pero despues ya no.
>
> I also use Ubuntu 9.04 (updated) and have that same problem with Amsn.
> by a time Amsn if he connected myself later but no longer

Lycus HackerEmo (lycushe-275) wrote :

gracias por la informacion

Blake Munro (blake-munro) wrote :

This is an english only mailing list.

2009/4/8 Lycus HackerEmo <email address hidden>

> *** This bug is a duplicate of bug 352814 ***
> https://bugs.launchpad.net/bugs/352814
>
> gracias por la informacion
>
> --
> amsn in 9.04 will not connect
> https://bugs.launchpad.net/bugs/352333
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>

StefDue (steffen-duelunds) wrote :

I can't even find Amsn in synaptic?

Help anyone?

Gerardo Contreras (gera-gera) wrote :

I think this has nothing to do with the reported bug (amsn will not connect)

On Monday 27 April 2009 10:15:56 am StefDue wrote:
> *** This bug is a duplicate of bug 352814 ***
> https://bugs.launchpad.net/bugs/352814
>
> I can't even find Amsn in synaptic?
>
> Help anyone?

There are some programs that dont appear for some strange reason, I have had
some problems using the add/remove programs section where some programs
would show and others that were usually there suddenly werent. To get around
this I closed add/remove and then restarted it, looked for the program again
and it suddenly appeared. Some strange issues with this final release of
jaunty, never had this trouble with any of the alphas, beta or rc.

2009/4/27 StefDue <email address hidden>

> *** This bug is a duplicate of bug 352814 ***
> https://bugs.launchpad.net/bugs/352814
>
> I can't even find Amsn in synaptic?
>
> Help anyone?
>
> --
> amsn in 9.04 will not connect
> https://bugs.launchpad.net/bugs/352333
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug (via bug 352814).
>
> Status in “amsn” source package in Ubuntu: New
>
> Bug description:
> Binary package hint: amsn
>
> I just upgraded to 9.04 beta, and amsn is trying to connect forever. kopete
> connects to my msn account just fine.
>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers