Amarok crashes at program start

Bug #1841569 reported by Rudolf Leitgeb on 2019-08-27
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
amarok (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Whenever I start amarok after login, I immediately get a crash report.

When I then start amarok from console, I get the following error messages:

=====================================================================================================
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
Gtk-Message: 11:59:48.888: Failed to load module "overlay-scrollbar"
Gtk-Message: 11:59:48.896: Failed to load module "canberra-gtk-module"
amarok: Fatal IO error 9 (Bad file descriptor) on X server :2.
KCrash: Application 'amarok' crashing...
KCrash: Attempting to start /usr/lib/kde4/libexec/drkonqi from kdeinit
KCrash: Connect sock_file=/home/rlp/.kde/socket-variable/kdeinit4__2
pa_write() failed while trying to wake up the mainloop: Bad file descriptor
unnamed app(16472): Communication problem with "amarok" , it probably crashed.
Error message was: "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Message recipient disconnected from message bus without replying" "

pa_write() failed while trying to wake up the mainloop: Bad file descriptor
pa_write() failed while trying to wake up the mainloop: Bad file descriptor
pa_write() failed while trying to wake up the mainloop: Bad file descriptor
pa_write() failed while trying to wake up the mainloop: Bad file descriptor
Assertion 'pa_close(fds[0]) == 0' failed at pulsecore/core-util.c:2644, function pa_close_pipe(). Aborting.
Unable to start Dr. Konqi
Not forwarding the crash to Apport.
=====================================================================================================

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.04
Package: amarok 2:2.9.0-0ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-58.64-generic 4.15.18
Uname: Linux 4.15.0-58-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia_modeset nvidia
ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.7
Architecture: amd64
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
Date: Tue Aug 27 12:00:55 2019
InstallationDate: Installed on 2015-11-11 (1384 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 15.10 "Wily Werewolf" - Release amd64 (20151021)
SourcePackage: amarok
UpgradeStatus: Upgraded to bionic on 2018-05-23 (460 days ago)

Rudolf Leitgeb (rudolf-leitgeb) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in amarok (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers