[Conexant ID 5069] ALSA test tone not correctly played back

Bug #794201 reported by Pjetro on 2011-06-07
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hello

Sometimes the sound is on the left channel instead of stereo.
And when it is only on the left channel the sound is very crack.
When I reboot the problem is solved for a while.

Greetz, Pieter(NL)

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: alsa-base 1.0.22.1+dfsg-0ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-32.62-generic 2.6.32.38+drm33.16
Uname: Linux 2.6.32-32-generic x86_64
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.21.
Architecture: amd64
ArecordDevices:
 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
 card 0: Intel [HDA Intel], device 0: HDA Generic [HDA Generic]
   Subdevices: 1/1
   Subdevice #0: subdevice #0
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: pjetro 1686 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D0p: pjetro 1686 F...m pulseaudio
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xd5200000 irq 22'
   Mixer name : 'Conexant ID 5069'
   Components : 'HDA:14f15069,104313f3,00100302'
   Controls : 6
   Simple ctrls : 4
Card1.Amixer.info:
 Card hw:1 'HDMI'/'HDA ATI HDMI at 0xd0030000 irq 17'
   Mixer name : 'ATI R6xx HDMI'
   Components : 'HDA:1002aa01,00aa0100,00100100'
   Controls : 4
   Simple ctrls : 1
Card1.Amixer.values:
 Simple mixer control 'IEC958',0
   Capabilities: pswitch pswitch-joined penum
   Playback channels: Mono
   Mono: Playback [off]
Date: Tue Jun 7 20:40:29 2011
InstallationMedia: Ubuntu 10.04.1 LTS "Lucid Lynx" - Release amd64 (20100816.1)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANG=nl_NL.utf8
 SHELL=/bin/bash
SelectedCard: 0 Intel HDA-Intel - HDA Intel
SourcePackage: alsa-driver
Symptom: audio
Title: [Conexant ID 5069] ALSA test tone not correctly played back
dmi.bios.date: 02/09/2010
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: K52JK.202
dmi.board.asset.tag: ATN12345678901234567
dmi.board.name: K52JK
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
dmi.board.version: 1.0
dmi.chassis.asset.tag: ATN12345678901234567
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: ASUSTeK Computer Inc.
dmi.chassis.version: 1.0
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrK52JK.202:bd02/09/2010:svnASUSTeKComputerInc.:pnK52JK:pvr1.0:rvnASUSTeKComputerInc.:rnK52JK:rvr1.0:cvnASUSTeKComputerInc.:ct10:cvr1.0:
dmi.product.name: K52JK
dmi.product.version: 1.0
dmi.sys.vendor: ASUSTeK Computer Inc.

Pjetro (pieterlouws) wrote :
dino99 (9d9) wrote :

Closing that outdated report as EOL has been reached long time ago

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: New → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers