Noise when recording with internal microphone on SONY VAIO

Bug #787410 reported by Victor Zverovich on 2011-05-24
24
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

When using the internal microphone on my SONY VAIO laptop running Ubuntu Natty I get a loud noise. Adding "options snd-hda-intel position_fix=2" to the file /etc/modprobe.d/alsa-base.conf solves the problem. However it would be nice if the mic worked with the default settings.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: alsa-base 1.0.24+dfsg-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-8.42-generic 2.6.38.2
Uname: Linux 2.6.38-8-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.23.
Architecture: amd64
ArecordDevices:
 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
 card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC275 Analog [ALC275 Analog]
   Subdevices: 1/1
   Subdevice #0: subdevice #0
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: viz 1663 F.... pulseaudio
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xde100000 irq 44'
   Mixer name : 'Realtek ALC275'
   Components : 'HDA:10ec0275,104d4100,00100005'
   Controls : 13
   Simple ctrls : 8
Card1.Amixer.info:
 Card hw:1 'NVidia'/'HDA NVidia at 0xd3000000 irq 16'
   Mixer name : 'Nvidia GPU 0b HDMI/DP'
   Components : 'HDA:10de000b,104d4100,00100100'
   Controls : 16
   Simple ctrls : 4
Date: Tue May 24 09:02:13 2011
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Release amd64 (20110427.1)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_GB:en
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_GB.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: alsa-driver
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 01/07/2010
dmi.bios.vendor: INSYDE
dmi.bios.version: R0280Q3
dmi.board.asset.tag: N/A
dmi.board.name: VAIO
dmi.board.vendor: Sony Corporation
dmi.board.version: N/A
dmi.chassis.asset.tag: N/A
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Sony Corporation
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnINSYDE:bvrR0280Q3:bd01/07/2010:svnSonyCorporation:pnVPCS11J7E:pvrC1041Z3U:rvnSonyCorporation:rnVAIO:rvrN/A:cvnSonyCorporation:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: VPCS11J7E
dmi.product.version: C1041Z3U
dmi.sys.vendor: Sony Corporation

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers