Ubuntu

VIA VT1718S, Green Headphone Out, Front No sound at all after Natty upgrade

Reported by Samalander on 2011-04-28
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Sound stopped working after upgrade to Natty (11.04). It worked fine before in 10.10.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: alsa-base 1.0.24+dfsg-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-8.42-generic 2.6.38.2
Uname: Linux 2.6.38-8-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.23.
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: ericgreve 3131 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D0p: ericgreve 3131 F...m pulseaudio
 /dev/snd/controlC1: ericgreve 3131 F.... pulseaudio
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xf9df4000 irq 42'
   Mixer name : 'VIA VT1718S'
   Components : 'HDA:11064428,18496718,00100100'
   Controls : 32
   Simple ctrls : 19
Card1.Amixer.info:
 Card hw:1 'default'/'AKM AK5370 at usb-0000:00:1d.0-1.2, full speed'
   Mixer name : 'USB Mixer'
   Components : 'USB0556:0001'
   Controls : 2
   Simple ctrls : 1
Card1.Amixer.values:
 Simple mixer control 'Mic',0
   Capabilities: cvolume cvolume-joined cswitch cswitch-joined penum
   Capture channels: Mono
   Limits: Capture 0 - 78
   Mono: Capture 78 [100%] [20.00dB] [on]
Card2.Amixer.info:
 Card hw:2 'NVidia'/'HDA NVidia at 0xfbffc000 irq 16'
   Mixer name : 'Nvidia GPU 0b HDMI/DP'
   Components : 'HDA:10de000b,10de0101,00100100'
   Controls : 16
   Simple ctrls : 4
Date: Thu Apr 28 15:40:08 2011
EcryptfsInUse: Yes
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 "Lucid Lynx" - Release Candidate amd64 (20100419.1)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_CA:en
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_CA.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: alsa-driver
Symptom: audio
Symptom_AlsaPlaybackTest: ALSA playback test through plughw:Intel failed
Symptom_Card: Internal Audio - HDA Intel
Symptom_DevicesInUse: 3131 3131 3131
Symptom_Jack: Green Headphone Out, Front
Symptom_Type: No sound at all
Title: [To Be Filled By O.E.M., VIA VT1718S, Green Headphone Out, Front] No sound at all
UpgradeStatus: Upgraded to natty on 2011-04-28 (0 days ago)
dmi.bios.date: 12/03/2009
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: P1.00
dmi.board.name: H55M Pro
dmi.board.vendor: ASRock
dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrP1.00:bd12/03/2009:svnToBeFilledByO.E.M.:pnToBeFilledByO.E.M.:pvrToBeFilledByO.E.M.:rvnASRock:rnH55MPro:rvr:cvnToBeFilledByO.E.M.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
dmi.product.name: To Be Filled By O.E.M.
dmi.product.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi.sys.vendor: To Be Filled By O.E.M.

Samalander (ericgreve) wrote :
David Henningsson (diwic) wrote :

> Simple mixer control 'Independent HP',0
> Capabilities: enum
> Items: 'OFF' 'ON'
> Item0: 'ON'

Please try to open alsamixer and turn the 'Independent HP' switch off. Does that resolve your problem?

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Samalander (ericgreve) wrote :

Seems like this was the problem. Thank you for the quick reply!

David Henningsson (diwic) wrote :

Ok, thanks for the feedback!

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers