[HDA-Intel - HD-Audio Generic] ALSA test tone not correctly played back

Bug #658947 reported by hugolaliberte on 2010-10-12
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

I have no sound at all in any applications. I use the Codec: Creative CA0110-IBG with a Creative Soundblaster X-fi soundcard.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.10
Package: alsa-base 1.0.23+dfsg-1ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.35-22.33-generic 2.6.35.4
Uname: Linux 2.6.35-22-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.23.
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC1: hugolaliberte 1580 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC1D0c: hugolaliberte 1580 F...m pulseaudio
 /dev/snd/controlC0: hugolaliberte 1580 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D0p: hugolaliberte 1580 F...m pulseaudio
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Generic'/'HD-Audio Generic at 0xfebfc000 irq 16'
   Mixer name : 'Creative CA0110-IBG'
   Components : 'HDA:1102000a,1462c320,00100000'
   Controls : 25
   Simple ctrls : 11
Card1.Amixer.info:
 Card hw:1 'camera'/'USB camera at usb-0000:00:0b.0-1, full speed'
   Mixer name : 'USB Mixer'
   Components : 'USB045e:00f5'
   Controls : 3
   Simple ctrls : 2
Date: Tue Oct 12 00:25:58 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.10 "Maverick Meerkat" - Release amd64 (20101007)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANG=en_CA.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SelectedCard: 0 Generic HDA-Intel - HD-Audio Generic
SourcePackage: alsa-driver
SpeakerTestAlsaStderr:
 W r i t e e r r o r : - 5 , I n p u t / o u t p u t e r r o r
  x r u n _ r e c o v e r y f a i l e d : - 5 , I n p u t / o u t p u t e r r o r
  T r a n s f e r f a i l e d : O p e r a t i o n n o t p e r m i t t e d
Symptom: audio
Title: [HDA-Intel - HD-Audio Generic] ALSA test tone not correctly played back
dmi.bios.date: 07/17/2008
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: V1.2
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: MS-7510
dmi.board.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
dmi.board.version: 1.0
dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
dmi.chassis.version: 1.0
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrV1.2:bd07/17/2008:svnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:pnMS-7510:pvr1.0:rvnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:rnMS-7510:rvr1.0:cvnMICRO-STARINTERNATIONALCO.,LTD:ct3:cvr1.0:
dmi.product.name: MS-7510
dmi.product.version: 1.0
dmi.sys.vendor: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD

hugolaliberte (hugolaliberte) wrote :
Daniel T Chen (crimsun) wrote :

The higher-end X-Fi cards are not well-supported by ALSA. You can use OSS4 or contribute resources to helping fix the driver.

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: New → Confirmed
Brian Silva (bsilva125) on 2011-04-11
Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: Confirmed → Fix Committed
status: Fix Committed → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers