SB X-Fi Go! sound balance is broken, right channel output level is ~50% higher

Bug #578780 reported by Andy Shuz on 2010-05-11
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: firefox

Version: Ubuntu 10.04 LTS

SB X-Fi Go! (Sound Blaster X-fi Go! external usb sound adapter) sound output level is broken as right channel output level is 50% higher than left one. Problem doesn't depends on specific application (tested on firefox, audacious2, totem).

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: firefox 3.6.3+nobinonly-0ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-17.54-generic
Uname: Linux 2.6.31-17-generic i686
NonfreeKernelModules: nvidia
Architecture: i386
Date: Tue May 11 16:47:11 2010
FirefoxPackages:
 firefox 3.6.3+nobinonly-0ubuntu4
 firefox-gnome-support 3.6.3+nobinonly-0ubuntu4
 firefox-branding 3.6.3+nobinonly-0ubuntu4
 abroswer N/A
 abrowser-branding N/A
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: firefox

Andy Shuz (andyshuz) wrote :
John Vivirito (gnomefreak) wrote :

As described in the bug this doesn't just happen with Firefox. I suspect this is related to pulse-audio but I am marking as Ubuntu until it is reassigned.

affects: firefox (Ubuntu) → ubuntu
T L R (tlr) on 2010-05-11
affects: ubuntu → alsa-driver (Ubuntu)
nUboon2Age (nuboon2age) on 2010-09-16
description: updated
Martin Hans (martinhansdk) wrote :

I find that if I run

alsa-utils reset Go

then the balance works properly again. Now I just need to find a way to do this automatically when the sound card is plugged in.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers