[twl4030 - omap3beagle] Recording problem

Bug #568781 reported by Paul Larson
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Using the latest image as of 20100421, I was able to get audio output working easily with the default settings. However recording sound would not work for me. I tried adjusting some of the alsamixer settings, but no luck so far. This is on a beagleboard rev c4

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: alsa-base 1.0.22.1+dfsg-0ubuntu3
Uname: Linux 2.6.33-500-omap armv7l
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.21.
AplayDevices:
 **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
 card 0: omap3beagle [omap3beagle], device 0: TWL4030 twl4030-0 []
   Subdevices: 1/1
   Subdevice #0: subdevice #0
Architecture: armel
ArecordDevices:
 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
 card 0: omap3beagle [omap3beagle], device 0: TWL4030 twl4030-0 []
   Subdevices: 0/1
   Subdevice #0: subdevice #0
Date: Thu Apr 22 22:22:28 2010
InstallationMedia: Ubuntu-Netbook 10.04 "Lucid Lynx" - Release Candidate armel+omap (20100421.2)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SelectedCard: 0 omap3beagle twl4030 - omap3beagle
SourcePackage: alsa-driver
Symptom: audio
Title: [twl4030 - omap3beagle] Recording problem

Revision history for this message
Paul Larson (pwlars) wrote :
Revision history for this message
Paul Larson (pwlars) wrote :

http://www.alsa-project.org/db/?f=d2cd0f45cd9755a78dc669dca652cdb926b3e0ed - note that some of this may differ slightly from the defaults since I fiddled around a bit trying to get it to work. I think I changed most of it back how it was.

Revision history for this message
Daniel T Chen (crimsun) wrote :

There are quite a few playback elements that seem to be zeroed and/or muted. Please try setting them appropriately.

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Revision history for this message
Daniel T Chen (crimsun) wrote :

Argh, of course I meant Capture above, not playback.

Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for alsa-driver (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers