no sound

Bug #554383 reported by Jose Reyes on 2010-04-03
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: rhythmbox

nstalled ubuntu 9+ Upgrade to 9.10.
I have no sound, from web videos or music cd, every thin looks and works normal but no sound.
Thanks, Jose Reyes.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Fri Apr 2 22:19:25 2010
DistroRelease: Ubuntu 9.10
ExecutablePath: /usr/bin/rhythmbox
Package: rhythmbox 0.12.5-0ubuntu5.2
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-20.58-generic
SourcePackage: rhythmbox
Uname: Linux 2.6.31-20-generic i686
XsessionErrors:
 (gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
 (gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
 (nautilus:1997): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion `preferences_is_initialized ()' failed
 (polkit-gnome-authentication-agent-1:2026): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed
 (firefox:2725): GLib-WARNING **: g_set_prgname() called multiple times

Jose Reyes (reyes4585) wrote :
Jose Reyes (reyes4585) wrote :

Running windows 7 on different partition.

Can you see if the example-content in Home folder works?

On Sat, Apr 3, 2010 at 8:59 AM, Jose Reyes <email address hidden> wrote:

> Running windows 7 on different partition.
>
> --
> no sound
> https://bugs.launchpad.net/bugs/554383
> You received this bug notification because you are subscribed to
> rhythmbox in ubuntu.
>
> Status in “rhythmbox” package in Ubuntu: New
>
> Bug description:
> Binary package hint: rhythmbox
>
> nstalled ubuntu 9+ Upgrade to 9.10.
> I have no sound, from web videos or music cd, every thin looks and works
> normal but no sound.
> Thanks, Jose Reyes.
>
> ProblemType: Bug
> Architecture: i386
> Date: Fri Apr 2 22:19:25 2010
> DistroRelease: Ubuntu 9.10
> ExecutablePath: /usr/bin/rhythmbox
> Package: rhythmbox 0.12.5-0ubuntu5.2
> ProcEnviron:
> LANG=en_US.UTF-8
> SHELL=/bin/bash
> ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-20.58-generic
> SourcePackage: rhythmbox
> Uname: Linux 2.6.31-20-generic i686
> XsessionErrors:
> (gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error:
> assertion `src != NULL' failed
> (gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error:
> assertion `src != NULL' failed
> (nautilus:1997): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion
> `preferences_is_initialized ()' failed
> (polkit-gnome-authentication-agent-1:2026): GLib-CRITICAL **:
> g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed
> (firefox:2725): GLib-WARNING **: g_set_prgname() called multiple times
>
>
>

Jose Reyes (reyes4585) wrote :

video plays great, there is no sound coming out the system

________________________________
From: Nigel Babu <email address hidden>
To: <email address hidden>
Sent: Sat, April 3, 2010 3:05:24 AM
Subject: Re: [Bug 554383] Re: no sound

Can you see if the example-content in Home folder works?

On Sat, Apr 3, 2010 at 8:59 AM, Jose Reyes <email address hidden> wrote:

> Running windows 7 on different partition.
>
> --
> no sound
> https://bugs.launchpad.net/bugs/554383
> You received this bug notification because you are subscribed to
> rhythmbox in ubuntu.
>
> Status in “rhythmbox” package in Ubuntu: New
>
> Bug description:
> Binary package hint: rhythmbox
>
> nstalled ubuntu 9+ Upgrade to 9.10.
> I have no sound, from web videos or music cd, every thin looks and works
> normal but no sound.
> Thanks, Jose Reyes.
>
> ProblemType: Bug
> Architecture: i386
> Date: Fri Apr 2 22:19:25 2010
> DistroRelease: Ubuntu 9.10
> ExecutablePath: /usr/bin/rhythmbox
> Package: rhythmbox 0.12.5-0ubuntu5.2
> ProcEnviron:
> LANG=en_US.UTF-8
> SHELL=/bin/bash
> ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-20.58-generic
> SourcePackage: rhythmbox
> Uname: Linux 2.6.31-20-generic i686
> XsessionErrors:
> (gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error:
> assertion `src != NULL' failed
> (gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error:
> assertion `src != NULL' failed
> (nautilus:1997): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion
> `preferences_is_initialized ()' failed
> (polkit-gnome-authentication-agent-1:2026): GLib-CRITICAL **:
> g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed
> (firefox:2725): GLib-WARNING **: g_set_prgname() called multiple times
>
>
>

--
no sound
https://bugs.launchpad.net/bugs/554383
You received this bug notification because you are a direct subscriber
of the bug.

Status in “rhythmbox” package in Ubuntu: New

Bug description:
Binary package hint: rhythmbox

nstalled ubuntu 9+ Upgrade to 9.10.
I have no sound, from web videos or music cd, every thin looks and works normal but no sound.
Thanks, Jose Reyes.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Fri Apr 2 22:19:25 2010
DistroRelease: Ubuntu 9.10
ExecutablePath: /usr/bin/rhythmbox
Package: rhythmbox 0.12.5-0ubuntu5.2
ProcEnviron:
LANG=en_US.UTF-8
SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-20.58-generic
SourcePackage: rhythmbox
Uname: Linux 2.6.31-20-generic i686
XsessionErrors:
(gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
(gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
(nautilus:1997): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion `preferences_is_initialized ()' failed
(polkit-gnome-authentication-agent-1:2026): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed
(firefox:2725): GLib-WARNING **: g_set_prgname() called multiple times

To unsubscribe from this bug, go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/rhythmbox/+bug/554383/+subscribe

Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

then that is not a rhythmbox issue, the bug needs to be reassigned. probably alsa or pulseaudio .

affects: rhythmbox (Ubuntu) → ubuntu
Jose Reyes (reyes4585) wrote :

Reassigned?
Input Please...

-------Original Message-------

From: Pedro Villavicencio
Date: 4/5/2010 9:16:06 AM
To: <email address hidden>
Subject: [Bug 554383] Re: no sound

then that is not a rhythmbox issue, the bug needs to be reassigned.
probably alsa or pulseaudio .

** Package changed: rhythmbox (Ubuntu) => ubuntu

--
no sound
https://bugs.launchpad.net/bugs/554383
You received this bug notification because you are a direct subscriber
of the bug.

Status in Ubuntu: New

Bug description:
Binary package hint: rhythmbox

nstalled ubuntu 9+ Upgrade to 9.10.
I have no sound, from web videos or music cd, every thin looks and works
normal but no sound.
Thanks, Jose Reyes.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Fri Apr 2 22:19:25 2010
DistroRelease: Ubuntu 9.10
ExecutablePath: /usr/bin/rhythmbox
Package: rhythmbox 0.12.5-0ubuntu5.2
ProcEnviron:
  LANG=en_US.UTF-8
  SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-20.58-generic
SourcePackage: rhythmbox
Uname: Linux 2.6.31-20-generic i686
XsessionErrors:
  (gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error:
assertion `src != NULL' failed
  (gnome-settings-daemon:1914): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error:
assertion `src != NULL' failed
  (nautilus:1997): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion
`preferences_is_initialized ()' failed
  (polkit-gnome-authentication-agent-1:2026): GLib-CRITICAL **:
g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed
  (firefox:2725): GLib-WARNING **: g_set_prgname() called multiple times

To unsubscribe from this bug, go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/554383/+subscribe

Hi Jose

When a bug is reported against the wrong package, it gets re-assigned. I'm moving this bug to alsa-base, since it seems like a general sound problem.

They are properly going to ask you to provide some more info about your system, since there isn't much to go by in your bug report. You can take a look here for some more info on general sound troubleshooting:

https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting

Cheers
Søren

affects: ubuntu → alsa-driver (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers