Output "Connector" doesn't work, it outputs always from both connectors

Bug #550591 reported by Nico_argentina on 2010-03-29
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Package: alsa-base (or pulseaudio, not sure)
lsb_release -rd: Ubuntu lucid (development branch) (beta1, up-to-date)

This is a Dell XPS 1530. It has 3 connectors (2 outputs, one input)

When connecting headphones , the sound comes from both connectors, and changing the connector manually from the sound preferences doesn't change anything.

On Karmic this was working (it wasn't automatically, which would be great, but it worked when I changed it manually from the sound preferences)

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: alsa-base 1.0.22.1+dfsg-0ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-17.26-generic 2.6.32.10+drm33.1
Uname: Linux 2.6.32-17-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.21.
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: nico 1969 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D0c: nico 1969 F...m pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D0p: nico 1969 F...m pulseaudio
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xf6ffc000 irq 21'
   Mixer name : 'SigmaTel STAC9228'
   Components : 'HDA:83847616,1028022e,00100402'
   Controls : 28
   Simple ctrls : 18
Date: Sun Mar 28 21:14:20 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 "Lucid Lynx" - Beta amd64 (20100318)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANG=en_US.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: alsa-driver

Nico_argentina (ferrettinico) wrote :
Gary M (garym) on 2010-10-29
tags: added: hda-jack-sense
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers