Ubuntu

no sound some of the time - ice1712

Reported by Hal Lamborn on 2008-10-16
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

10-16-2008 Xubuntu 8.04 desktop 32 & 64 bit Hal Lamborn <email address hidden> I get occational sound, that is
if its there when I boot up its O.K. and seems to stay but it comes and goes with each boot. I've been trying commands
 like the following but don't know enough about sound to figure out the problem. I noticed 2 other bugs about ice1712 in your bug list. I'm a newbie
aplay -l
lspci -v
sudo modprobe snd-ice1712
sudo nano /etc/modules
alsamixer
sudo alsactl store 1
I will attach 2 files

Hal Lamborn (hlamborn) wrote :
Hal Lamborn (hlamborn) wrote :
Hal Lamborn (hlamborn) wrote :
Hal Lamborn (hlamborn) wrote :
Hal Lamborn (hlamborn) wrote :
Hal Lamborn (hlamborn) wrote :
Hal Lamborn (hlamborn) wrote :
Hal Lamborn (hlamborn) wrote :
Hal Lamborn (hlamborn) wrote :

10-23-2008 See bug 284138 looks like sound driver problems causes Firefox to freeze after play
a .wav file

Hal Lamborn (hlamborn) wrote :

11-16-2008 This bug is still open - I have since installed ubuntu and kubuntu 8.04 and 8.10 32 and 64 bit desktop without any sound problems on the same PC.
 I have also installed both 64 and 32 bit xubuntu desktop 8.04 and 8.10 but still encounter sound some of the
time, that is if I boot its either there or not and not there for most boots. I also that I have sound
for ubuntu and kubuntu when running the demo but not for xubuntu.

Hal Lamborn (hlamborn) wrote :

11-17-2008 sound for ubuntu and kubuntu but not in xubuntu for ice1724
attached is a modprobe listing of modules loaded at boot

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. This bug did not have a package associated with it, which is important for ensuring that it gets looked at by the proper developers. You can learn more about finding the right package at https://wiki.ubuntu.com/Bugs/FindRightPackage . I have classified this bug as a bug in xubuntu-meta.
For future reference you might be interested to know that a lot of applications have bug reporting functionality built in to them. This can be accessed via the Report a Problem option in the Help menu for the application with which you are having an issue. You can learn more about this feature at https://wiki.ubuntu.com/ReportingBugs.

Thanks for reporting this bug and any supporting documentation. Since this bug has enough information provided for a developer to begin work, I'm going to mark it as confirmed and let them handle it from here.

Keeping this in Xubuntu-meta since sound works in Ubuntu and Kubuntu.

Thanks for taking the time to make Ubuntu better!

Changed in xubuntu-meta:
importance: Undecided → Low
status: New → Triaged
affects: xubuntu-meta (Ubuntu) → alsa-driver (Ubuntu)
Grecu Ionut Florin (protos87) wrote :

Try this in terminal: apt-get purge alsa-dha-dkms

Restart.

Any change?

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers