[Inspiron 5379, Realtek ALC3253, Black Headphone Out, Right] No sound at all

Bug #1772423 reported by Mark K on 2018-05-21
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

tested 2 headphones, different brands. neither had any sound coming out of them.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.04
Package: alsa-base 1.0.25+dfsg-0ubuntu5
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-20.21-generic 4.15.17
Uname: Linux 4.15.0-20-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/pcmC0D0c: mark 1485 F...m pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D0p: mark 1485 F...m pulseaudio
 /dev/snd/controlC0: mark 1485 F.... pulseaudio
                      mark 4153 F.... alsamixer
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
Date: Mon May 21 10:26:52 2018
InstallationDate: Installed on 2018-05-18 (2 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 18.04 LTS "Bionic Beaver" - Release amd64 (20180426)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 TERM=xterm-256color
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: alsa-driver
Symptom: audio
Symptom_AlsaPlaybackTest: ALSA playback test through plughw:PCH failed
Symptom_Card: Built-in Audio - HDA Intel PCH
Symptom_Jack: Black Headphone Out, Right
Symptom_Type: No sound at all
Title: [Inspiron 5379, Realtek ALC3253, Black Headphone Out, Right] No sound at all
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 07/06/2017
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: 1.0.0
dmi.board.name: 0C6J64
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A00
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvr1.0.0:bd07/06/2017:svnDellInc.:pnInspiron5379:pvr:rvnDellInc.:rn0C6J64:rvrA00:cvnDellInc.:ct10:cvr:
dmi.product.family: Inspiron
dmi.product.name: Inspiron 5379
dmi.sys.vendor: Dell Inc.

Mark K (karabmar) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers