seeking in VLC causes sound to become stuttered for a second

Bug #1504421 reported by Martin Vysny on 2015-10-09
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
alsa-driver (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

The following appears in dmesg when VLC is seeked:

[ 42.513156] nouveau E[ VBIOS][0000:01:00.0] 0x6331[0]: script needs connector type
[ 47.863625] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20150619/nsarguments-95)
[ 47.863737] ACPI: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP: failed to evaluate _DSM
[ 47.863741] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20150619/nsarguments-95)
[ 211.826483] nouveau E[ VBIOS][0000:01:00.0] 0x6331[0]: script needs connector type
[ 217.275250] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20150619/nsarguments-95)
[ 217.275467] ACPI: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP: failed to evaluate _DSM
[ 217.275476] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20150619/nsarguments-95)
[ 4915.101490] nouveau E[ VBIOS][0000:01:00.0] 0x6331[0]: script needs connector type
[ 4920.244628] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20150619/nsarguments-95)
[ 4920.244841] ACPI: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP: failed to evaluate _DSM
[ 4920.244850] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.PEG0.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20150619/nsarguments-95)

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: pulseaudio 1:6.0-0ubuntu12
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-14.16-generic 4.2.2
Uname: Linux 4.2.0-14-generic x86_64
ApportVersion: 2.19-0ubuntu1
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/pcmC0D0p: vyzivus 2451 F...m pulseaudio
 /dev/snd/controlC0: vyzivus 2451 F.... pulseaudio
CurrentDesktop: Unity
Date: Fri Oct 9 09:32:07 2015
InstallationDate: Installed on 2014-03-07 (580 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-Server 13.04 "Raring Ringtail" - Release amd64 (20130423.1)
SourcePackage: pulseaudio
UpgradeStatus: Upgraded to wily on 2015-10-08 (0 days ago)
dmi.bios.date: 12/17/2013
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A16
dmi.board.name: 029M77
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A00
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.version: A16
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA16:bd12/17/2013:svnDellInc.:pnXPSL521X:pvrA16:rvnDellInc.:rn029M77:rvrA00:cvnDellInc.:ct8:cvrA16:
dmi.product.name: XPS L521X
dmi.product.version: A16
dmi.sys.vendor: Dell Inc.

Martin Vysny (vyzivus) wrote :
Raymond (superquad-vortex2) wrote :

Oct 09 08:10:00 hostname kernel: hdaudio hdaudioC1D0: no AFG or MFG node found
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: hdaudio hdaudioC1D1: no AFG or MFG node found
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: hdaudio hdaudioC1D2: no AFG or MFG node found
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: hdaudio hdaudioC1D3: no AFG or MFG node found
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: hdaudio hdaudioC1D4: no AFG or MFG node found
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: hdaudio hdaudioC1D5: no AFG or MFG node found
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: hdaudio hdaudioC1D6: no AFG or MFG node found
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: hdaudio hdaudioC1D7: no AFG or MFG node found
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: snd_hda_intel 0000:01:00.1: no codecs initialized
Oct 09 08:10:00 hostname kernel: snd_hda_intel 0000:01:00.1: initialization error

seem driver bug

https://bugzilla.kernel.org/enter_bug.cgi?product=Drivers

Changed in pulseaudio (Ubuntu):
status: New → Incomplete
affects: pulseaudio (Ubuntu) → alsa-driver (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.