[Realtek ALC882] Playback problem

Bug #656418 reported by karaluh on 2010-10-07
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
adobe-flashplugin (Ubuntu)

Bug Description

Sound in Flash doesn't work after installation of pulseaudio. Everything worked before that. Kubuntu lucid, flash player from adobe, confirmed in firefox and konqueror.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: alsa-base
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-25.44-generic
Uname: Linux 2.6.32-25-generic i686
NonfreeKernelModules: nvidia
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.21.
Architecture: i386
 /dev/snd/controlC0: karaluh 3111 F.... pulseaudio
 /dev/snd/pcmC0D0p: karaluh 3111 F...m pulseaudio
 Card hw:0 'M5461'/'HDA ULI M5461 at 0xdbcf4000 irq 22'
   Mixer name : 'Realtek ALC882'
   Components : 'HDA:10ec0882,1043817f,00100101'
   Controls : 44
   Simple ctrls : 25
 Card hw:1 'UART'/'MPU-401 UART at 0x330, irq 5'
   Mixer name : ''
   Components : ''
   Controls : 0
   Simple ctrls : 0

Date: Thu Oct 7 17:18:50 2010
PackageArchitecture: all
SelectedCard: 0 M5461 HDA-Intel - HDA ULI M5461
SourcePackage: alsa-driver
Symptom: audio
Title: [Realtek ALC882] Playback problem
dmi.bios.date: 08/22/2006
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 0602
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: A8R32-MVP Deluxe
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: Rev 1.xx
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr0602:bd08/22/2006:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnA8R32-MVPDeluxe:rvrRev1.xx:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer

karaluh (karaluh) wrote :
Daniel T Chen (crimsun) wrote :

Is this a clean Kubuntu install? You appear to have PulseAudio running, in which case you probably need the Qt bits updated from Maverick. Can you confirm that even direct ALSA output is inaudible? E.g.,

speaker-test -c2 -l1 -twav -Dplug:front

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: New → Incomplete
karaluh (karaluh) wrote :

Executing the above command gives lots of "Błąd otwarcia odtwarzania: -16,Device or resource busy" errors.

Changed in alsa-driver (Ubuntu):
status: Incomplete → New

What if you try this instead?

pasuspender -- speaker-test -c2 -l1 -twav -Dplug:front

karaluh (karaluh) wrote :

I can hear the test sounds fine.

Daniel T Chen (crimsun) wrote :

Can you confirm that pulseaudio is acting awry *only* when Adobe Flash is used? Please use https://wiki.ubuntu.com/PulseAudio/Log

affects: alsa-driver (Ubuntu) → adobe-flashplugin (Ubuntu)
Changed in adobe-flashplugin (Ubuntu):
status: New → Incomplete
karaluh (karaluh) wrote :

Yes, I was listening to music using Amarok, playing a movie using vlc and playing some youtube movie in Firefox. From the above only Firefox didn't produce any sound. I'll attach the log file.

karaluh (karaluh) wrote :

pulseaudio log file

Changed in adobe-flashplugin (Ubuntu):
status: Incomplete → New
Daniel T Chen (crimsun) wrote :

Please install pavucontrol, and use it to see what sink is being used for the Flash plugin.

karaluh (karaluh) wrote :

Flash plugin doesn't show in pavucontrol

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers